contact zoeken wedstrijden

Vierde zege voor formatie Marten Bergsma

Tekst: Jan Braaksma 
Foto's: Henk Bootsma
Video: KNKB Media

KNKB Media (c) 2020 | samenvatting heren hoofdklasse Easterlittens

Samenvatting heren Hoofdklasse @KVonderons Easterlittens van KNKB Media #kaatsen #keatsen

Geplaatst door KNKB -Kaatsbond- op Zondag 23 augustus 2020
DSC_9469

De formatie van Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra boekte zondag in Easterlittens de vierde zege van dit verkorte kaatsseizoen. In een onderhoudende en zeker spannende finale werd het partuur van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra van hun tweede seizoenszege afgehouden. Deels was dat de verdienste van het winnende trio maar ook deels het falen aan de opslag van trio Gert-Anne van der Bos.
 
De Mantgumer opslager die in de twee voorgaande partijen maar een keer het perk had gemist grossierde nu in missers. Na een sterk begin miste hij maar liefst twaalf maal het perk en omdat Tjisse Steenstra dat ook vijfmaal deed was de nederlaag wel verklaard. Geen enkel partuur kan ongestraft zeventien maal het perk missen. Hoewel er sterk uitslagwerk van Taeke Triemstra tegenover stond, was dat lang niet genoeg om trio Marten Bergsma van de overwinning af te houden.
 
Bovendien ging de premiewinnaar driemaal op zes gelijk in de fout of stond een bovenslag toe. Zowel op 6-6 en op 1-0 en 6-6 miste Van der Bos aan de opslag. Bovendien sloeg Dylan Drent op 4-2 en 6-6 boven. Toch had het nog beslist anders kunnen lopen. Opslager Marten Bergsma, de terechte koning van de partij, ging een eerst de mist in en daarop liet Van der Bos prachtig opslagwerk zien met maar liefst drie zitballen in een eerst. Maar dat was niet voldoende want na de kwaad uitslag van Drent sloeg Van der Bos buiten en voor. Timmerde Kootstra een bal boven en lag op 5-4 en 6-2 de kaats te ver voor Taeke Triemstra.
 
 

DSC_9685

Een partij waarin ondanks de zeventien missers aan de kant van Van der Bos c.s. de verschillen klein waren. 62 tegen 58 punten. Een partij ook die voor het grootste part met directe winst werd afgesloten. Van de 120 behaalde punten kwamen er 104 tot stand via directe slagen. Slechts 16 punten oftewel acht slagen kwamen voort uit tussenspel.
 
De winnaar moest er in de eerste omloop direct wel staan. Trio Menno van Zwieten was de tegenstander en het werd een potje dat pas op 5-5 en 6-6 werd afgesloten met een misser van opslager Menno van Zwieten.
Jelte Pieter Dijkstra c.s. kwam van 5 om 2 nog terug tot 5 om 3 maar op 5-3 en 6-0 kon Pieter Jan Leijenaar de kaats niet passeren.
 
De halve finale tegen Haije Jan Nicolay, Jelte Visser en Evert Pieter Tolsma was een parodie op het kaatsen. Hoewel het niet regende, regende het buitenslagen bij opslager Haije Jan Nicolay. Liefs twaalf maal miste hij het perk de laatste keer op 5-1 en 6-6.
 

DSC_9768

Gert-Anne van der Bos c.s. zat deze keer wel goed in de lijst en denderde met heel goed kaatsen zo naar de finale. Elgar Boersma, Gabe-Jan van Popta en Laas Pieter van Straten kregen een bordje en nog slechter verging het Bauke Triemstra, Pieter Jan Plat en Erwin Zijlstra, ingevallen voor de geblesseerde Sjoerd de Jong. Op 5-0 en 6-6 miste de jongste Triemstra aan de opslag.
 
De derde prijs  was voor de formatie van Haije Jan Nicolay, Jelte Visser en Evert Pieter Tolsma. Daar was geen krachtsexplosie voor nodig. Jelle Attema, Daniël Iseger (invaller voor Lennart Adema) en Patrick Scheepstra schoten wel met scherp maar helaas te veel in eigen benen. Op 5-2 en 6-0 kon men al weer richting douches.   

Cijfers Easterlittens: Eerste omloop: 1. Menno van Zwieten, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar  - 2. Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra 5-5 en 6-6 (Marten Bergsma c.s. wint); 3. Johannes van der Veen, Kevin Jordi Hiemstra en Tsjerk Elsinga - 4. Jelte Pieter Dijkstra, Hendrik Jan van der Velde en Pieter Jan Leijenaar  5-5 en 4-6; 5. Enno Kingma, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra – 6. Bauke Triemstra, Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong 4-5 en 4-6; 7. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra – 8. Elgar Boersma (vervanger voor Auke Boomsma), Gabe-Jan van Popta en Laas Pieter van Straten 5-1 en 6-2; 9. Remmelt Bouma, Bauke Dijkstra en Willem Heeringa –10. Jelle Attema, Daniël Iseger (vervanger voor Lennert Adema) en Patrick Scheepstra 5-2 en 6-0. Tweede omloop: 2. Marten Bergsma c.s. – 4. Jelte Pieter Dijkstra c.s. 5-3 en 6-0; 6. Bauke Triemstra c.s. – 7. Gert-Anne van der Bos c.s. 0-5 en 6-6; 9. Haije Jan Nicolay staand nummer. Halve finale: 9. Haije Jan Nicolay c.s. – 2. Marten Bergsma c.s. 1-5 en 6-6; 7. Gert-Anne van der Bos c.s. staand nummer. Finale: 7. Gert-Anne van der Bos c.s. – 2. Marten Bergsma c.s. 4-5 en 2-6.
 

Reactie Marten Bergsma na de overwinning

Marten Bergsma tevreden over herstel van zijn partuur #keatsen #kaatsen #wesettetroch

Geplaatst door KNKB -Kaatsbond- op Zondag 23 augustus 2020

Reactie Taeke Triemstra

Taeke Triemstra verschil van de finale zat in de opslag. #keatsen #kaatsen #wesettetroch

Geplaatst door KNKB -Kaatsbond- op Zondag 23 augustus 2020

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers