contact zoeken wedstrijden

Kleding rankingkaatsers

De artikelen 1 en 3 van de Kledingvoorschriften voor spelers op dames/heren hoofdklas en dames/heren 1e klas wedstrijden

1. Wedstrijdkleding
1.1 De wedstrijdkleding bestaat uit de z.g. KNKB-kledinglijn:
a. een trainingspak;
b. een wedstrijdshirt;
c. een wedstrijdbroek.

1.2 Op de trainingsbroek mag op de rechter pijp maximaal twee reclame-uitingen van een partuursponsor worden gedragen, elk ter grootte van maximaal 140 vierkante centimeters.

1.3 Op het wedstrijdshirt en de trainingsjas worden enkel reclame-uitingen van de hoofdsponsor gevoerd.

1.4 Op de wedstrijdbroek mag op de linkerpijp een logo van een partuursponsor worden gedragen ter grootte van 70 vierkante centimeters, terwijl op de achterzijde een reclame-uiting van een partuursponsor mag worden gevoerd ter grootte van 140 vierkante centimeters.

1.5 Bovenstaande reclame-uitingen mogen niet te overheersend zijn ten opzichte van de reclame-uitingen van de hoofdsponsor. De reclame-uitingen van sponsoren op de wedstrijdkleding dienen vooraf ter beoordeling aan de hoofdsponsor te worden voorgelegd.

1.6 Het is de spelers niet toegestaan, gedurende het dragen van de wedstrijdkleding, kledingstukken (hoofd- en polsbanden, petten, sokken e.d.) te dragen met uitingen van andere sponsoren.

3. Dragen van de wedstrijdkleding
3.1 Vanaf de warming-up voor de wedstrijd tot en met de prijsuitreiking draagt een speler op het wedstrijdterrein uitsluitend de wedstrijdkleding. Op het speelveld wordt alleen het wedstrijdshirt en de wedstrijdbroek gedragen.

3.2 De speler die niet meer deel uitmaakt van de wedstrijd wordt ontheven van de verplichting van 3.1.

3.3 Voor de finale uitgeschakelde spelers die wel een prijs hebben, dienen in wedstrijdkleding van 3.1 dan wel in het trainingsjack van de hoofdsponsor bij de prijsuitreiking te verschijnen.

3.4 Het dragen van de wedstrijdkleding is verplicht tijdens:
a. televisieopnamen en -interviews op wedstrijddagen overeenkomstig 3.1;
b. voor de Dames: de loting van de Dames-PC; voor de Heren: de loting van de PC.
c. andere door het Hoofdbestuur aan te wijzen officiële gelegenheden.

Voor kledingsponsors dient voorafgaand aan de bedrukking bij Muta Sport goedkeuring te worden aangevraagd bij de KNKB. Dit in verband met de beperkingen die hierin zijn opgelegd door hoofdsponsor FB Oranjewoud m.b.t. concurrerende bedrijven.

De volledige kledingvoorschriften zijn vermeld in het Kaatsreglement van de KNKB.

Logo FB Oranjewoud Marineblauw

Kleding spelers hoofdklas, 1e klas, 2e klas.

Via Muta Sport kun je de wedstrijdkleding met sponsorlogo’s bestellen.
De logo’s van je partuursponsors dienen in twee bestandsformaten (.eps en .jpg) aangeleverd te worden.

Wanneer er nog vragen of opmerkingen zijn, neem dan contact op met:
Muta Sport Nederland B.V.
Poolsterweg 5
8938 AN LEEUWARDEN
Tel: 058 - 266 03 15
Fax: 058 - 280 40 25
e-mail:

De instel- en drukkosten van de logo's van de partuursponsors voor spelers/parturen zijn niet voor rekening van de KNKB. Dit is dus voor eigen rekening. De drukkosten per logo zijn € 6,- excl. BTW (prijs 2019). Het kan zijn dat Muta eenmalig instelkosten in rekening brengt, zij hebben hier het volgende over gezegd: “Als een partuur een nieuwe sponsor heeft die wij nog nooit hebben verwerkt en het logo wordt niet 100 punten aangeleverd dan worden er eenmalig € 35,- excl. BTW instelkosten in rekening gebracht."

De KNKB verstrekt eenmalig een kledingpakket (zonder extra sponsoropdruk) in bruikleen (na betaling van borg). Wissel je van sponsor of heb je geen sponsor meer en heb je daardoor andere kleding nodig? Dan kun je via Muta Sport deze kleding bestellen. De kosten (prijs kleding + sponsoruiting (indien van toepassing)) zijn voor eigen rekening.

Muta-damesbroek
Muta-herenbroek
Muta-trainingsbroek

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers