contact zoeken wedstrijden

Kaatstrainer 2

Cursus kaatstrainer 2
Verenigingen kunnen altijd enthousiaste trainers gebruiken voor het geven van trainingen aan kinderen, jongeren en/of volwassenen. Lijkt het je leuk om kaatsers tips te geven, te enthousiasmeren en de kaatstechnieken aan te leren? Dan is de Kaatstrainers 2 cursus een goede keuze!

Beginnende trainers starten met een cursus op niveau 2. In deze cursus leer je hoe je verantwoord training kan geven aan met name de jeugdige kaatsers. Je bent misschien wel de eerste trainer waar ze mee te maken krijgen. Jouw rol is om deze enthousiaste kaatsers de basisvaardigheden verder aan te leren en te verbeteren. Om dit te kunnen doen, wordt in de cursus veel aandacht besteed aan de kaatstechnieken van de opslag, uitslag en het tussenspel. Je leert hoe je deze op een positieve, leuke en goede manier over kan brengen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het voorbereiden van een training, het begeleiden bij wedstrijden en activiteiten.

Bijeenkomsten
De cursus vindt plaats in het voorjaar en leidt op tot assistentkaatstrainer. De cursus bestaat uit 6 workshops waarin veel aandacht is voor het in de praktijk geven van trainingen. De theorie die aanbod komt is ondersteunend aan de praktijk en geeft meer inzicht in het verantwoord geven van een training. Een onderdeel van de cursus is maken van opdrachten behorend bij een portfolio. Tijdens de cursus word je begeleid door opleiders van FB Oranjewoud Kaatsacademie.

Stage
Een onderdeel van de Kaatstrainer 2 cursus is het lopen van een stage. Idealiter loop je stage bij een ervaren (en gediplomeerde) kaatstrainer die je kan ondersteunen bij het uitvoeren van de opdrachten. Eerst geef je delen van een training, later word je zelf meer verantwoordelijk voor het geven van de trainingen. De stagebegeleider evalueert dan met jou en geeft feedback.

Interesse?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het bondsbureau via 0517 745100 of via info@knkb.nl. Aanmelden voor een uitgeschreven cursus kan via deze pagina.

De cursus KT2 kost € 135 voor leden van bij de KNKB aangesloten verenigingen. Voor niet-leden geldt een tarief van € 185. Na het volgen van de cursus KT2 kan ook de cursus KT3 worden gedaan. Deze cursus kost € 150 (niet-leden € 200). Wanneer direct de combinatie KT2 + KT3 wordt gevolgd geldt een kortingstarief. Het totale bedrag voor beide cursussen is dan € 175 (niet-leden € 225).

Hieronder zijn de officiele documenten van de opleiding kaatstrainer 2 aan te klikken:

Kwalificatiestructuur Kaatstrainer 2
Algemeen toetsreglement sport

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers