contact zoeken wedstrijden

Kaatsacademie

Button voor site
Button voor site

Iedere kaatser heeft recht op een opgeleide trainer, coach, scheidsrechter en bestuurder die zijn/ haar kennis inzet om kaatsers op basis van behoefte, niveau en ambitie op te leiden en begeleiden in het kaatsen en wallball.

Dit is de visie van de FB Oranjewoud Kaatsacademie!

Trainers, coaches, scheidsrechters en bestuurders; iedereen is op zijn/ haar eigen wijze bezig voor de kaatssport. Maar allen met dezelfde liefde voor de sport. Kennis delen, kennis halen en overbrengen; dat is de rol die de Kaatsacademie wil spelen voor het kader.
Dit doen we doormiddel van het organiseren van cursussen voor scheidsrechters, trainers en bestuursleden.
Daarnaast organiseren we thema-avonden en ondersteunen we diverse werkgroepen met de ontwikkeling van opleidingen.

Naast de Kaatsacademie zijn er ook andere organisaties actief waar trainers, bestuursleden of scheidsrechters kennis kunnen halen. Wanneer hier interessante items zijn, dan delen we dit uiteraard! Volg ons daarom op Facebook!

Huidige en komende opleidingen

Opleiding/Cursus Datum Locatie
Kaatstrainer 2 Datums
20-1, 27-01, 3-02, 10-2, 17-2, 24-02,
Tijd: 19.00 t/m 21.30 uur
Holwerd
Kaatstrainer 3 Datums:
16-03, 23-03, 30-03, 06-04, 13-04, 20-04

Tijd: 19.30 t/m 22.00 uur
Franeker

Inschrijven kan hier!

Heeft u een vraag, idee of tip over de hierboven genoemde opleidingen? Stuur dan een mail aan Afke Hijlkema; coördinator Kaatsacademie
 

Logo KNKB en FB O liggend
_AWA9963
NK Senioren - scheidsrechter2

Afke Hijlkema coördinator Kaatsacademie
Afke stelt haar via deze weg graag aan u voor:
De Kaatsacademie had een nieuwe coördinator nodig. Enige tijd later zat ik op het bondsbureau om eens van gedachten te wisselen. Omdat de structuur van de opleidingen grotendeels gelijk is aan die van de Gymnastiekunie, mijn werkgever, en kaatsen me diep in het hart zit, was ik er snel uit. Deze klus pak ik aan!
 
De opleidingen die onder andere vallen onder de Kaatsacademie zijn de scheidsrechterscursussen, de trainersopleidingen en trainingen voor bestuurlijk kader. Kortom een groot pakket! Aan mij de taak om ze bij u bekend te maken! En, dat is een wens, aan u de taak om mij te laten weten welke ondersteuning u nodig bent binnen de club.
 
In de komende periode wil ik mijn gezicht laten zien bij de nodige overleggen en bijeenkomsten. Alles met als doel om informatie te halen en vervolgens te kijken welke ondersteunende rol de Kaatsacademie hierin kan spelen!
 
Ik hoop u te treffen!
 
Sportieve groet,
Afke Hijlkema

Afke Hijlkema

Alex Heitmeijer heeft onderzoek gedaan naar kaatsblessures. Klik hier voor meer informatie.

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers