contact zoeken wedstrijden

Jeska Terpstra leidt formatie naar winst!

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Henk Bootsma
Video: KNKB Media 

Een ontketende voorinse Jeska Terpstra was de kapstok waar aan de verrassende winst van haar partuur aan werd opgehangen. De voorinse uit Easterein speelde een uitmuntende partij en hield haar partuur met puike bovenslagen in de race en zorgde er uiteindelijk ook voor dat de winst alsnog naar haar formatie ging. (Foto: Henk Bootsma).

Anne Monfils en Harmke Siegersma profiteerden dankbaar van het vele goede werk dat Jeska voor haar formatie verrichtte. Liefst zeven maal sloeg zij de bal fraai over de bovenlijn en dat maakte de opslag van met name Manon Scheepstra onzeker. Met haar maten Anne Berber Zeinstra en Sandra Hofstra leek zij in een zetel naar de zege te gaan maar teveel fouten aan de opslag deed hen uiteindelijk de das om. 

Tot spel gelijk ontliepen de formaties elkaar weinig. Daarna forceerde Manon Scheepstra door tweemaal op zes gelijk boven te slaan een marge van een spel. Op 
4-2 en 6-6 leek de overwinning slechts nog een kwestie van tijd maar toen sloeg Anne Berber de bal voor. Voor de aandachtige toeschouwer was het onbegrijpelijk dat Manon Scheepstra op dat moment de eerste opslag niet even over had genomen. 

Anne Berber zat bepaald niet lekker in de wedstrijd getuige de acht missers. Via 4 om 3 werd het toch weer 5 om 3 door een kwaadslag van Jeska op de opslag van nu wel Manon Scheepstra. Ondanks twee bovenslagen van Sandra Hofstra werd het toch 5 om 4 door een fraaie zitbal van Anne Monfils op 5-3 en 4-6. Het spel was op de wagen en trio Anne Monfils rook haar kans en de zevende zitbal van Anne Monfils op 5-4 en 4-6 zorgde alsnog voor de verdiende aansluiting. Hoewel Sandra Hofstra het laatste eerst opende met een bovenslag was het laatste woord toch aan Jeska Terpstra (1) en Harmke Siegersma (2) die met fraaie klappen de winst alsnog over de streep wisten te trekken.

De winnende formatie had trouwens alle geluk van de wereld dat zij in de eerste omloop net van de lijst was gegaan. Tegen Nynke Sijbrandij , Sjanet Wijnia en Martzen Deinum leek het bij 5-4 en 6-0 einde oefening maar wonder boven wonder kon de partij alsnog over de streep worden getrokken.

De halve finale tegen Tineke Dijkstra, Aukje van Kuiken en Louise Krol was een fraai en spannend potje en de formatie van Anne Monfils kon een 3-1 en later 4-2 voorsprong niet vasthouden maar de laatste slag was toch voor hen op 5-4 en 6-6.

De premiewinnaar had het ook niet gemakkelijk. Tegen Elly Hofman c.s. viel het doek pas bij 5-5 en 6-0. Heel wat gemakkelijker was het verloop van de halve finale tegen Nelie Steenstra c.s. Het was het verhaal van de kat en de muis. De kat Anne Berber Zeinstra liep in grote passen naar een 5-0 voorsprong en moesten door een kleine hapering nog een bordje afstaan. Maar op 5-1 en 6-0 was ook deze klus geklaard.

Het derde geld was voor Tineke Dijkstra c.s. door een knappe 5-3 en 6-6 zege op Nelie Steenstra c.s.

Cijfers Bolsward. 1. Anne Berber Zeinstra, Sandra Hofstra en Manon Scheepstra – 2. Elly Hofman, Marte Altenburg en Annelien Broersma 5-5 en 6-0; 3. Ilse Tuinenga, Anouk Tolsma en Melissa Rianne Hiemstra – 4. Nelie Steenstra, Mintje Meintema en Jennie Terpstra 3-5 en 2-6; 5. Nynke Sijbrandij, Sjanet Wijnia en Martzen Deinum – 6. Anne Monfils, Jeska Terpstra en Harmke Siegersma 5-5 en 2-6; 7. Amarins de Groot, Sigrid de Jong en Hendrieke van der Schoot – 8. Tineke Dijkstra, Aukje van Kuiken en Louise Krol 4-5 en 6-6; Halve finale: 1. Anne Berber Zeinstra c.s. – 4. Nelie Steenstra c.s. 5-1 en 6-0; 6. Anne Monfils c.s. – 8. Tineke Dijkstra c.s. 5-4 en 6-6; Derde prijs: 4. Nelie Steenstra c.s. – 8. Tineke Dijkstra c.s 3-5 en 2-6; Finale: 1. Anne Berber Zeinstra c.s. – 6. Anne Monfils c.s. 5-5 en 2-6.

DSC_9161

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers