contact zoeken wedstrijden

Heren Hoofdklasse Uitnodiging 8 partuur

22 augustus 2009 12:00
Beetgum
Categorie Heren Hoofdklasse
Soort Uitnodiging
Vereniging OEFENING KWEEKT KUNST
Scheidsrechter Bierma, L.
Wedstrijdsecretaris W. Postma

Wedstrijdverslag

Rutmer van der Meer, Herman Sprik en Marten Feenstra zijn in Beetgum winnaar geworden van de heren hoofdklasse wedstrijd. In de finale werden Johan van der Meulen, Folkert van der Wei en Pier Piersma met 5-4 en 6-6.

Finale
Het eerste eerst begon goed voor het trio Van der Meer. Hoe wel, Marten Feenstra liet twee opslagmissers noteren. Dit gold ook voor Pier Piersma bij de tegenstanders. Op 6-4 kon Folkert van der Wei de goed opgeslagen bal van Rutmer van der Meer niet voorbij de kaats slaan, 1-0.
Folkert van der Wei had een groot aandeel in het volgende eerst. Een bovenslag en twee keer retour tot voor kaats scoorde hij zes punten. De laatste gebeurde op 6-0 en dus werd het eerst gelijk.

Via 1-2, 2-2, 3-3 was het een spannende finale met over en weer kansen voor beide parturen. Op 3-3 6-4 verdedigde Marten Feenstra de dikke kaats met een retour slag (4-3). Met twee ferme bovenslag van het perk Sprik/Feenstra en een voorslag verdween in het achtste eerst de 4-0 voorsprong als sneeuw voor de zon voor Van der Meulen c.s.. Het werd 6-6 in dat eerst en middenlijn kaats werd door Rutmer van der Meer buiten geslagen. Folkert van der Wei gaf zijn partuur weer vertrouwen door het eerst te verzilveren met een geweldig retourslag tot voor de kaats (4-4).

Een bovenslag van Marten Feenstra, perkmisser Johan van der Meulen, retour tot in het perk Pier Piersma en een perkmisser van Pier Piersma werd het 6-2. Rutmer van der Meer miste toen het perk maar had het eerst kunnen verzilveren door tot in het perk retour te slaan. Het werd een kleine kaats, achterinse Marten Feenstra sloeg die vervolgens voorbij. Het resultaat was 5-4 voor Van der Meer c.s.

In het laatste eerst was het opnieuw spannend met goed kaatsen en werd het zes gelijk. De grote kaats werd een prooi voor Rutmer van der Meer met een perfecte zitbal op Folkert van der Wei.

halve finale
Rutmer van der Meer, Herman Sprik en Marten Feenstra stapten simpel de finale binnen. Tegenstanders Hendrik Tolsma, Karel Nijman en Gert Jan Meekma was niet opgewassen tegen het opslag geweld van Van der Meer en Feenstra. Terwijl Tolsma en en Meekma regelmatig het perk misten. Bovendien was het perk Sprik/Feenstra sterk op dreef. Op 5-1 en 6-6 viel de laatste slag toen Herman Sprik voor de kaatst keerde na een perfecte opslagbal van Rutmer van der Meer.

Ook de tweede halve finale was eentonigheid troef. Wilco Rinia, Jacob Wassenaar en Douwe Groenendijk waren geen schim van het sterke optreden uit de eerste omloop. Johan van der Meulen, Folkert van der Wei en Pier Piersma wonnen op 5-1 en 6-6 toen Wilco Rinia het perk miste.

1e omloop
Gert-Anne van der Bos, Erik Haitsma, Taeke Triemstra verloren in een spannende partij van Wilco Rinia, Jacob Wassenaar en Douwe Groenendijk. Laatgenoemde partuur nam een 3-1 6-2 voorsprong maar Van der Bos c.s. kwamen sterk terug via 3-2 en 3-3. Op 6-6 miste Van der Bos jammerlijk. Via een aantal opslagmissers werd het snel 5-3. Via 5-4 was het Taeke Triemstra die feitelijk de beslissing bracht. Met zitballen en perkmissers werd het 6-4 voor Rinia c.s. De opslager uit Makkum had succes met een zitbal bij diezelfde Triemstra.

Voor Jan Dirk de Groot, Renze Hiemstra en Gerrit Flisijn was het einde oefening op 5-4 en 6-2 tegen Johan van der Meulen, Folker van der Wei en Pier Piersma.

Het publiek kon na afloop de beste kaatser van het winnende partuur kiezen. Rutmer van der Meer werdgekozen tot 'man van de wedstrijd'.

Meer foto's: www.okkbeetgum.nl

Foto's

Deze wedstrijd

Hoofdsponsor

Businesspartners

Suppliers