contact zoeken wedstrijden

Schooljongens Afdeling

16 mei 2009 10:00
Dronryp
Categorie Schooljongens
Soort Afdeling
Vereniging V.v.V. SJIRK DE WAL
Wedstrijdsecretaris J. Idsardi
Locatie Kaart

Wedstrijdverslag

Franeker winnaar Cees Tijssen Partij Dronrijp

Franeker met de kaatsers Kars Zeinstra, Allard Nicolai en Christian de Haan is op overtuigende wijze winnaar geworden van de Cees Tijssen Partij (schooljongens afdeling) in Dronrijp. In de finale was het Franeker partuur te sterk voor St. Annaparochie, 5 – 3 en 6 – 2.
Franeker heeft een ijzersterk partuur in deze categorie. De opslag is sterk (Kars Zeinstra voorbest en Christian de Haan voorminst) en het perkspel (Allard Nicolai voorin en Christian de Haan achterin) was voortreffelijk verzorgd door het Franeker perk in Dronrijp. Grote uitblinker bij Franeker is Christian de Haan, een alleskunner. Franeker speelde zich vrij simpel naar de finale door overwinningen op Tzummarum (5 – 1), Makkum (5 – 3), een staand nummer en Stiens (5 – 0).

St. Annaparochie met de kaatsers Rein Hiemstra, Jesper de Groot en Patrick Banning wist de eerste 2 omlopen simpel te winnen maar moest in de derde omloop vol aan de bak tegen St. Jacobiparochie. Een prachtige partij met veel emotie en mooi kaatsen die met een schitterende bovenslag van Rein Hiemstra eindigde op 5 – 4 en 6 – 6. Een staand nummer op de vierde lijst betekende een finaleplaats voor St. Annaparochie dat in de finale in eerste instantie kansloos leek tegen Franeker. Na een 4 – 1 achterstand kwam St. Annaparochie netjes terug tot 4 – 3 maar daarna drukte Franeker door en kon St. Annaparochie met goed kaatsen tevreden zijn met de tweede prijs.

Stiens (Hielke Felkers, Lennard Ringnalda en Pytrik van Rosendal) won de derde prijs. In de eerste omloop werd Holwerd verslagen (5 – 3), daarna walste Stiens over Easterein heen (5 – 0) en in de derde omloop moest het partuur van Stiens vol aan de bak tegen Dronrijp. Stiens wist netjes een
2 – 4 achterstand om te buigen naar een 5 – 4 voorsprong en ook in het laatste eerst was Stiens slagvaardiger dan het Rypster partuur. In de halve finale was Franeker een maatje te groot maar een derde prijs voor Stiens is een prima prestatie van dit jeugdige partuur.

1e prijs Franeker
Kars Zeinstra
Allard Nicolai
Christian de Haan

2e prijs St. Annaparochie
Rein Hiemstra
Jesper de Groot
Patrick Banning

3e prijs Stiens
Hielke Felkers
Lennard Ringnalda
Pytrik van Rosendal

Foto's

Deze wedstrijd

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers