contact zoeken wedstrijden

Schooljongens Uitnodiging 2 poules met 4 partuur

19 juli 2008 10:00
Wijnaldum
Categorie Schooljongens KNKB
Soort Uitnodiging
Vereniging DE KEATSEBAL
Wedstrijdsecretaris
Locatie Kaart

Wedstrijdverslag

Geslaagde kaatspartij op herfstige dag.

De schooljongens A-klasse uitnodiging waren vandaag te gast in Wijnaldum. Er stonden 8 partuur, verdeeld in 2 poules, op de lijst.
Na twee omlopen kaatsen was er voor iedereen nog kans om in de finale te komen. Er bleek dat de onderlinge verschillen dusdanig klein waren en alle parturen 1 winst partij achter hun naam hadden staan. Vele partijen werden pas beslist op 5 eersten gelijk of 5 om de 4. Temeer reden dus om alle zeilen bij te zetten in de laatste poulewedstrijd.
Ook de laatste poule wedstrijden waren meer als spannend. Maar liefst 3 van de 4 partijen werden pas op 5 eersten gelijk beslist. Tellen van de tegen eersten moest dus de doorslag geven wie er om de derde prijs mochten kaatsen en wie in de finale.
Om de derde prijs ging de strijd tussen het partuur van Rick Rusticus, Enno Kingma en Jan Bauke Tolsma tegen Adnan Harhour, Tjitse Ben Hoekstra en Arjen van der Zee. Het “kleinste partuur” van de dag, maar zeker zo gedreven en fel, trokken aan het langste eind en wisten de lauwertakken binnen te slepen. De derde prijs dus voor Rick, Enno en Jan Bauke die met 5-2 en 6-2 de sterksten waren in deze strijd.
De finale ging tussen de parturen van Kevin Jaarsma, Meindert Attema en Roan Hein Joostema tegen Willem Heeringa en Jorrit Joustra. Laatst genoemde moest het helaas met zijn tweeen doen. Door een noodlottige landing was hun maat Haye Jan Nicolay genoodzaakt de strijd reeds in de eerste omloop te staken. Een bezoek aan het ziekenhuis met gevolg. Naar later zou blijken bleek zijn blessure mee te vallen, maar pijn was er dusdanig dat verder kaatsen op dat moment niet lukt.
In de finalestrijd was het complete partuur veruit het sterkste onder leiding van de gedreven Kevin Jaarsma, een kleine topper. De zware strijd die Willem en Jorrit in de poule hadden geleverd om de finale te halen deed nu van zich spreken, zij konden niet meer de weerstand bieden om mee te doen voor de eerste prijs. Maar toch verdienstelijk konden zij het veld afstappen met de tweede prijs. Mooie lauwerkransen vielen hun ten deel.
Winnaars van de geslaagde kaatsdag waren Kevin Jaarsma, Meindert Attema en Roan Hein Joostema.
K.V. de Keatsebal kan weer terugzien, ondanks het oponthoud door het onweer en vele regen gedurende een uur, op een geslaagde kaatsdag.

Foto's

Deze wedstrijd

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers