contact zoeken wedstrijden

Muurkaatsers sluiten het eerste muurkaatsjaar af.

Met het toernooi voor senioren en jongens en meisje werd zondag 24 december het eerste muurkaatsjaar afgesloten.

Met het toernooi voor senioren en jongens en meisje werd zondag 24 december het eerste muurkaatsjaar afgesloten. Deze nieuwe KNKB-activiteit kende een mooie start, met tot nu toe 179 verschillende deelnemers. Deze deelnemers konden meedoen aan toernooien, trainingen en in de tweede helft van 2006 was er ook een competitie van vijf ronden voor senioren, jongens en meisjes. Als dan verder het kader, trainers, sponsors en relaties en de gehouden muurkaatsarrangementen voor de jeugdafdelingen van verschillende verenigingen worden meegerekend, kan gezegd worden, dat muurkaatsen als 2e tak kaatsen breed geïntroduceerd is en aardig op weg is zich een vaste plek te verwerven in de winterperiode.

Voor het eerst waren er bij een tournooi meer mannen dan vrouwen onder de deelnemers. Het herengezelschap, 14 man groot, was zeer gedifferentieerd van hoofdklasser Hylke Bruinsma tot aan de veteranen Bauke Nicolai, Germ de Bruin en voorzitter Theunis Piersma toe. De heren beten na de loting in 3 niveaupoules het spits af. In de twee uren, die ze tot hun beschikking hadden, werden er door alle deelnemers vijf of zes wedstrijden van tien minuten gespeeld. Een deel van de groep speelde naast de gebruikelijke dubbels een aantal enkelspelen. De prijzen werden als volgt verdeeld: A-poule: 1. Feiko Broersma; B-poule: 1. Chris Outhuyse; C-poule: 1. Anne Wind; 2. Robert de Bruin. Met name de strijd in de B-poule was erg spannend, alle vier de spelers behaalden zes wedstrijdpunten. Het aantal behaalde punten was beslissend voor de eindklassering.

Voorzitter Theunis Piersma trekt eigen lot muurkaatstournooi
Voorzitter Theunis Piersma trekt eigen lot muurkaatstournooi

Na de heren was de Harnehal voor de dames en meisjes. Er deed deze keer slechts een meisje mee. Het was knap, dat Annalies Outhuyse ook in dit veld de toernooi-overwinning binnen wist te halen. In de A-poule ging de overwinning met het maximale aantal van tien punten naar Marike Beckers. Bianca van der Veen werd nu op gepaste afstand tweede. De volgende muurkaatstoernooien worden gehouden op zondag 28 januari. Aangifte voor het tournooi kan in de loop van januari via deze site. De nieuwe competitie voor senioren, jongens en meisjes start al op zondag 7 januari. Er mogen voor deze nieuwe competitieronde ook gemengde parturen (m/v, j/m etc.) worden opgegeven. De inschrijftermijn sluit op 2 januari. Ook hiervoor kunnen de parturen zich via de site opgeven. Voor het nieuwe trainingsprogramma voor de maanden januari t/m maart kan eveneens worden ingeschreven via de verstrekte stencils of via deze site.

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers