contact zoeken wedstrijden

De fotograaf en zijn foto II

Foto's: Piet Douma en Lieuwe Bosch

De KNKB probeert wekelijks het kaatsen in woord en beeld bij de liefhebbers te brengen. Zo blijft de sport zichtbaar in een tijd waarin de plakboeken troost moeten bieden. Bovendien blijft het kaatsen zo interessant voor sponsoren, publiek en de jeugd. Eerder hebben we al twee leden aan u voorgesteld.

Ditmaal is het de beurt aan Piet Douma en Lieuwe Bosch.

Piet Douma

Fysieke ongemakken zorgden ervoor dat Piet Douma, na 35 jaar in de bouw te hebben gewerkt, begon aan een nieuw avontuur. Hobbymatig was Piet al langer bezig met fotografie. Zijn creativiteit en oog voor detail werkten daarbij in zijn voordeel en al snel daarna besloot hij om met PDF-grafie zijn eigen bedrijf te starten. Opdrachtgevers uit diverse sectoren  vonden de foto’s van hem positief en bovenal ‘oars as oars’. 

Dit viel Hendrik en Rynk ook op en al snel werd er contact gezocht voor een eventuele samenwerking voor de Keats! Nog steeds maakt Piet Douma foto’s voor de Keats! en zorgt hij voor een bepaalde ‘schwung’ in het magazine.

De aangeleverde favoriete foto van dit jaar is kwalitatief misschien niet zijn beste foto, maar wel een foto die in beeld alles vertelt. Een absolute climax na een hele dag strijden als favoriet en de daarbij horende druk. Hun wereld stond op dit moment even stil, een beeld dat wordt versterkt door de beweging van de mensen op de achtergrond.

Piet Douma foto favoriet

Lieuwe Bosch

Lieuwe Bosch is een echte liefhebber en vindt het ontzettend leuk om tijdens diverse kaatswedstrijden foto’s te maken. En juist die diversiteit zorgde ervoor dat de KNKB, na bemiddeling van Richard Miedema, bij hem kwam. Regelmatig moest Lieuwe gevraagd worden of we een foto van hem mochten gebruiken. Dit waren vaak foto’s van de jeugd, federatie, dames of van ‘wylde partijen’. Foto’s waarover we binnen ons toenmalige team vaak geen beschikking hadden.
Lieuwe is toch het vaakst aanwezig bij het dameskaatsen. Volgens eigen zeggen omdat er meer (tussen) spel en tactisch kaatsen is te zien, maar ook de waardering en reacties van deze groep doet hem goed. Daarnaast is hij van plan om nog meer foto’s van de jeugd te maken. Waarom? Omdat deze kaatsers en betrokken ouders het verdienen. Een gedachte die de KNKB deelt.

Een kanttekening wordt hier wel bij gemaakt. Want soms is het lastig om, vanwege de privacy, ongevraagd foto’s te maken. Daarom wordt er volgend seizoen aan de vereniging kenbaar gemaakt dat de KNKB een fotograaf stuurt. Verenigingen passen altijd goed op hun keurmeesters en vrijwilligers met een natje-en-droogje maar de fotografen worden veelal vergeten terwijl die de sport, kaatsers en vereniging volop in beeld brengen. En wanneer Lieuwe langskomt dan is het vaak de hele dag en dat levert prachtige reportages op die iedereen kan bekijken en gratis kan downloaden op zijn (lhttps://myalbum.com/knkb ) en zijn  Facebookpagina.

Van Lieuwe Bosch kregen we meerdere foto’s aangeleverd en dat past wel een beetje bij hem. Daarom hebben we de keuze zelf maar gemaakt. Het is een foto van een zachte-bal wedstrijd. Het fotograferen van dit soort acrobatische hoogstandjes is iets waar constant naar wordt gezocht. De uitgezochte foto: niet de allergrootste wedstrijd, maar wel een zeer populaire en leuk wedstrijdvorm met toevallig een bekende topkaatser die deze wedstrijdvorm ook waardeert. 

Lieuwe Bosch Favoriete Foto

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers