contact zoeken wedstrijden

Ilse Tuinenga koninklijk op Oldehovepartij

Tekst Jan Braaksma
Foto: Henk Bootsma

Het op papier best gelote partuur maakte op de Oldehovepartij  geen fout en zegevierde met twee vingers in de neus. Ilse Tuinenga, Imke van der Leest en Louise Krol waren net als een week tevoren in Marsum door het lot aan elkaar verbonden en maakten nu niet de fout die hun in Marsum de overwinning koste. Met veel vertoon van macht werd deze partij op de erelijst bijgeschreven. Dat opslager Ilse Tuinenga na afloop tot koningin werd uitgeroepen lag in de lijn van de verwachting. Ilse is haar gewicht 9 van de 10 keer in goud waard en op de slotwedstrijd van het seizoen 2019 was dat niet anders. Voor Imke van der Leest die er dit jaar een punt achter zet kon niet het mooier: afscheid nemen met een krans! De finale tegen Anne Berber Zeinstra, Lotte Delgrosso en Manon Scheepstra was een varkentje dat snel werd gewassen. Op en út was er tegen de geoliede machine van partuur Tuinenga weinig in te brengen. In grote stappen denderde trio Ilse Tuinenga op de eindstreep af die op 5-1 en 6-4 reeds werd behaald.
In de drie gespeelde partijen kreeg de winnaar maar drie eersten tegen. Jildou Sweering c.s. moest in de aanloop naar de finale reeds op 5-2 en 6-4 afhaken. De halve finale tegen Tineke Dijkstra c.s. ging nog een tandje sneller. Op 5-0 en 6-2 konden de handen bij trio Tuinenga al in de lucht.
Premiewinnaar Anne Berber Zeinstra c.s. moest er aanzienlijk meer voor doen. Nynke Sijbrandij c.s. bleef dan wel op de helft staan maar de halve finale tegen Anne Monfils, Sigrid de Jong en Marrit Zeinstra eiste de volle aandacht van de latere premiewinnaar. Na drie eersten gelijk liep trio Anne Berber Zeinstra uit naar een 5-3 voorsprong. Het werd nog even billen knijpen maar op 5-4 en 6-4 was ook deze klus geklaard.
In de strijd om de derde prijs was Tineke Dijkstra duidelijk de boven liggende partij. Al was het verschil bij de finish wel erg groot (5-1 en 6-4).

Cijfers Oldehove partij. Eerste omloop: 1. Tineke Dijkstra, Jeska Terpstra en Harmke Siegersma – 2. Andrea Kroes, Mintje Meintema en Marije Hellinga 5-2 en 6-2; 3. Jildou Sweering, Sandra Hofstra en Annelien Broersma – 4. Ilse Tuinenga, Imke van der Leest en Louise Krol 2-5 en 4-6; 5. Nynke Sijbrandij, Anke Winkel en Jennie Terpstra – 6. Anne Berber Zeinstra, Lotte Delgrosso en Manon Scheepstra 3-5 en 4-6; 7. Roelie Kroondijk, Klasine Huistra en Martzen Deinum – 8. Anne monfils, Sigrid de Jong en Marrit Zeinstra 0-5 en 4-6; Halve finale: 1. Tineke Dijkstra c.s. – 4. Ilse Tuinenga c.s. 0-5 en 2-6; 6. Anne Berber Zeinstra c.s. – 8. Anne Monfils c.s. 5-4 en 6-4; Om de derde prijs: 1. Tineke Dijkstra c.s. – 8. Anne Monfils c.s. 5-1 en 6-4; Finale: 4. Ilse Tuinenga c.s. – 6. Anne Berber Zeinstra c.s. 5-1 en 6-4.
 

1e prijs LKC dames compleet

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Suppliers