contact zoeken wedstrijden

​Evert Pieter Tolsma wint FGD Juniorencompetitie

Tekst: Rynk Bosma
Foto: Henk Bootsma

Aan de vooravond van het laatste kaatsweekend voor de PC streden de junioren van 16 t/m 21 jaar op vrijdag 26 juli om de hoofdprijzen van de FGD Juniorencompetitie. Met als blikvanger natuurlijk de hoofdprijs van een half jaar lang gratis in een lease-auto rijden. Die prijs wordt pas verzilverd in 2020 maar de winnaars zijn natuurlijk al bekend. Individueel was het puntenklassement voor Evert Pieter Tolsma uit Winsum die in de finale met zijn maten Lieuwe van der Werff en Auke Boomsma te sterk waren voor hun opponenten Christiaan Stremler, Wessel van der Woud en Pieter Jan Leijenaar.
 
Tot op de helft gingen de bordjes bij toerbeurt naar de twee finaleparturen. Op 3-3 was het evenwicht zoek want Van der Werff c.s. liepen uit naar 5-3. Daar knabbelde de formatie van Stremler nog een eerst van af maar Boomsma wilde het in het volgende eerst niet laten aankomen op 5-5. Op 5-4 en 6-4 plaatste Boomsma een zitbal en bewees daarmee dat de zonnesteek op de Jong-Feintepartij van tijdelijke aard was.
 
En zo kwam een einde aan een juniorencompetitie die in alle opzichten voldeed aan de doelstelling om kaatsers na de Freule een reden te geven door te gaan met kaatsen. Met als slotapotheose de partij op It Sjûkelân in een entourage die doet denken aan de PC.
 

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Suppliers