contact zoeken wedstrijden

​Manon Scheepstra koningin in Makkum

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Henk Bootsma

De formatie van Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra was zaterdag in Makkum een maatje te groot voor de concurrentie. In een snelle finale werd het andere toppartuur van Nynke Sijbrandij, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra in een goed half uur verslagen. Op 5-1 en 6-4 konden de dames van trio Ilse Tuinenga al juichen. De strijd in de halve finale tegen Tineke Dijkstra c.s. had meer moeite gekost. Na een snelle 4-2 voorsprong werd het nog even spannend maar de buitenslag van Tineke Dijkstra op 5-3 en 6-6 bezegelde het lot van Dijkstra c.s.  In aanloop naar de finale bleef de formatie van Roelie Kroondijk, Klasine Huistra en Annelien Broersma op een spel staan (5-2 en 6-0).
 
Nynke Sijbrandij ging met twee vingers in de neus naar de finale. Jildou Sweering c.s. (5-1 en 6-2) en de halve finale tegen Sietske Okkema ging nog vlugger (5-0 en 6-0). Je kan moeilijk spreken van een partij want dat was het niet. Tineke Dijkstra c.s. pakte de derde prijs via een simpele zege van 5-0 en 6-6 tegen trio Sietske Okkema. Manon Scheepstra pakte in Makkum wederom een koningstitel.
 
Makkum in cijfers. 1. Annet de Haan, Amarins de Groot en Hendrieke van der Schoot – 2. Sietske Okkema, Anouk Tolsma en Rixt Wijnia 5-5 en 2-6; 3. Nynke Sijbrandij, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra – 4. Jildou Sweering, Lotte Delgrosso en Jennie Terpstra 5-1 en 6-2; 5. Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra  - 6. Roelie Kroondijk, Klasine Huistra en Annelien Broersma 5-2 en 6-0; 7. Anne Monfils, Margriet Bakker en Harmke Siegersma – 8. Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol 2-5 en 0-6. Halve finale: 2. Sietske Okkema c.s. – 3. Nynke Sijbrandij c.s. 0-5 en 0-6; 5. Ilse Tuinenga c.s. – 8. Tineke Dijkstra c.s. 5-3 en 6-6. Om de derde prijs: 2. Sietske Okkema c.s. – 8. Tineke Dijkstra c.s. 0-5 en 6-6. Finale: 3. Nynke Sijbrandij c.s. – 5. Ilse Tuinenga c.s. 1-5 en 4-6.
 
 

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Suppliers