contact zoeken wedstrijden

Manon Scheepstra leidt partuur naar zege

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Lieuwe Bosch

Aan de hand van een op en uit sterk kaatsende Manon Scheepstra wist het partuur van Tineke Dijkstra en Sandra Hofstra en natuurlijk Manon Scheepstra de d.e.l. -wedstrijd in Bolsward naar hun hand te zetten.

In een aardige finale werd de formatie van Annet de Haan, Margriet Bakker en Marrit Zeinstra op 5-3 en 6-4 verslagen door een bovenslag van Manon Scheepstra. Na eersten gelijk liep trio Tineke Dijkstra uit naar een 3-1 en later 4-2 stand. De bovenslag van Manon Scheepstra op 3-2 en 6-6 was in feite de beslissing van de partij. Via 5 om 2 werd neog wel 5 om 3 maar op 5-3 en 6-4 vond dezelfde Manon Scheepstra weer eens gemakkelijk de bovenlijn.

Veel had de formatie niet nodig om zich voor de finale te plaatsen. Roelie Kroondijk, Jeska Terpstra en Hendrieke van der Schoot hadden bij aanvang vast andere plannen maar het bleef bij plannen maken want op 5-1 en 6-2 kon de reis al weer naar huis worden onder nomen. De halve finale tegen Nynke Sijbrandij, Sjanet Wijnia en Marije Hellinga stelde nog minder voor getuige de 5-0 en 6-0 eindstand.

Trio Annet de Haan hoefde in aanloop naar de finale ook niet alle registers open te trekken. Ilse Tuinenga met het Mantgumer partuur Amarins de Groot en Jennie Terpstra zag blijkbaar de bui al hangen en sneuvelde op 5-1 en 6-4.
De halve finale tegen Annelien Broersma, Anouk Tolsma en Louise Krol was een aardig potje maar verder dan 5-3 en 6-4 kwam trio Annelien Broersma niet.
In de strijd om hetderde gewin moest men de eer laten aan trio Nynke Sijbrandij 5-3 en 6-4.

Bolsward in cijfers: 1. Roelie Kroondijk, Jeska Terpstra en Hendrieke van der Schoot – 2. Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Manon Scheepstra 1-5 en 2-6; 3. Nynke Sijbrandij, Sjanet Wijnia en Marije Hellinga – 4. Andrea Kroes, Lotte Delgrosso en Martzen Deinum 5-0 en 6-4; 5. Ilse Tuinenga, Amarins de Groot en Jennie Terpstra – 6. Annet de Haan, Margriet Bakker en Marrit Zeinstra 1-5 en 4-6; 7. Annelien Broersma, Anouk Tolsma en Louise Krol – 8. Jildau Sweering, Sigrid de Jong en Harmke Siegersma 5-5 en 6-0; Halve finale: 2. Tineke Dijkstra c.s. – 3. Nynke Sijbrandij c.s. 5-0 en 6-0; 6. Annet de Haan c.s. – 7. Annelien Broersma c.s. 5-2 en 6-2; Om de derde prijs: 3. Nynke Sijbrandij c.s. – 7. Annelien Broersma c.s. 5-3 en 6-4; Finale: 2. Tineke Dijkstra c.s. – 6. Annet de Haan c.s. 5-3 en 6-4.

Hoofdsponsor

Businesspartners

Suppliers