contact zoeken wedstrijden

​Derde zege op rij trio Ilse Tuinenga

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Henk Bootsma
Video: KNKB Media

Het partuur van Ilse Tuinenga. Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra heeft de smaak te pakken want na eerdere successen in Huizum en Sexbierum was de overwinning in Arum de derde op rij. In een spannende en hoogstaande finale werd op 5-5 en 6-0 gewonnen van het andere toppartuur van Nynke Sijbrandij, Wiljo Sijbrandij en Marrit Zeinstra.
 
Deze twee parturen staan ver boven de rest en voor het achtervolgende zestal is er dan ook bitter weinig eer te behalen. Trio Ilse Tuinenga is de laatste weken prima op dreef en bij de grote concurrent zijn haarscheurtjes zichtbaar. De winnende slagen gaan niet zo gemakkelijk meer als enige weken terug. De finale leek bij 4-3 en 6-6 gelopen. De door Sjanet uitgeslagen bal tipte de vingertoppen van Nynke Sijbrandij en spatte de kaats voorbij. Dat Marrit Zeinstra daarna nog keerde deed er niet toe.
 
De scheidsrechter had dit echter niet had waargenomen. In plaats van 5 om 3 werd het twee spel gelijk. Trio Ilse Tuinenga bleef er in geloven en na vijf eersten gelijk  forceerden zij de doorbraak naar de drie spel. Op 5-5 en 6-0 kwam er een eind aan een mooie en onderhoudende  finale.
 
De partijen daarvoor was voor de latere winnaars  een formaliteit.  Zowel trio Anne Monfils c.s. als Marije van der Meer c.s. gingen met schone telegraaf van de lijst.
Nynke Sijbrandij c.s. ondervond wat meer tegenstand en moest in de eerste omloop Tineke Dijkstra c.s. drie bordjes toestaan (5-3 en 6-0) en in de halve finale werd een zelfde stand bereikt tegen Elly Hofman c.s. 
 
In de strijd om de derde prijs was trio Elly Hofman weer veel te sterk voor trio Marije van der Meer c.s. (Renske Terwisscha van Scheltinga verving haar vanaf de tweede omloop) getuige de 5-1 en 6-4 eindstand.
 
Cijfers Arum. Eerste omloop: 1. Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol – 2. Nynke Sijbrandij, Wiljo Sijbrandij en Marrit Zeinstra  3-5 en 0-6;  3. Elly Hofman, Marte Altenburg en Martzen Deinum  - 4. Andrea Kroes, Aluca Bouma en Ymkje Yntema 5-1 en 6-6; 5. Anne Berber Zeinstra, Lotte Delgrosso en Jildou Felkers – 6. Marije van der Meer. Martine Tiemersma en Annelien Broersma 2-5 en 0-6; 7. Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra  - 8. Anne Monfils, Margriet Bakker en Harmke Siegersma 5-0 en 6-2. Halve finale: 2. Nynke Sijbrandij c.s. – 3. Elly Hofman c.s. 5-3 en 6-0; 6. Renske Terwisscha van Scheltinga ingevallen voor (Marije van der Meer) c.s. – 7. Ilse Tuinenga c.s.  0-5 en 2-6. Om de derde prijs: 3. Elly Hofman c.s. – 6. Renske Terwisscha van Scheltinga c.s. 5-1 en 6-4. Finale:  2. Nynke Sijbrandij c.s.  – 7. Ilse Tuinenga c.s. 5-5 en 0-6.
 
 
 

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers