contact zoeken wedstrijden

Tentoonstelling kaatsmuseum: "Kaatszilver sinds 1750 tot heden"

Foto: Kaatsmuseum
Video: KNKB Media

Het Keatsmuseum in Franeker heeft op vrijdagmiddag 15 juni j.l. van een particuliere eigenaar van buiten Friesland de oudst bekende zilveren kaatsbal in bruikleen gekregen. Deze zilveren kaatsbal is voor het publiek te bewonderen tijdens de tentoonstelling “Kaatszilver sinds 1750 tot heden”
 
Over de tentoonstelling
Naast dit bijzondere bruikleen zullen er in de tentoonstelling ook andere bijzondere zilveren kaatsballen – waaronder een moderne bal die gemaakt is als meesterstuk op de opleiding voor edelsmid te Schoonhoven – te zien zijn.

Tevens worden er een groot aantal andere zilveren kaatsprijzen uit de 19de en 20ste eeuw tentoongesteld. Waaronder de originele zilveren wisselprijzen van de PC, de Freulepartij, de Bondspartij, de Jong Nederlandpartij, de Ald Meierspartij, de Bangmapartij, de Van Aismapartij, de Oldehovepartij en de Jong Feintepartij. Met toestemming van KV Klaine Izak te Vrouwenparochie zal ook de zilveren Gripebal voor het eerst sinds lange tijd buiten het eigen dorp te bewonderen zijn. Het geheel wordt geflankeerd met kleinere, maar niet minder bijzondere  zilveren objecten uit de collectie van het Keatsmuseum.

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers