contact zoeken wedstrijden

Belgen kaatsen niet op PC

Persbericht KNKB & PC
Foto: Anne Waterlander (X-lent)

Er zal geen Belgisch partuur deelnemen aan de Keats-Off van de PC. De PC had voor dit jaar, in overleg met de KNKB, een plek voor een Belgisch partuur gereserveerd voor de Keats-Off. Deze uitnodiging was uitgegaan als onderdeel van de internationale kaatsweek Heedaar!, die in het kader van LF18 rondom de PC wordt georganiseerd in Franeker.
 
Afspraak tussen PC, KNKB en de Belgische Kaatsbond was dat het Belgische partuur zich moest tonen op een eerste klas KNKB-wedstrijd, alvorens toegelaten te worden tot de Keats-Off. Tijdens deze wedstrijd zou een KNKB-commissie beoordelen of het betreffende Belgische partuur “Keats-Off-waardig” zou zijn. Vanwege de drukke Belgische kaats-agenda bleek dit onmogelijk, waarna in goed overleg is besloten om af te zien van deelname.
 
De Keats-Off is een selectiewedstrijd voor de parturen 16, 17, 18 en 19 op de ranking van de KNKB, welke op de donderdag voorafgaand aan de PC wordt gespeeld. De winnaar van de Keats-Off wordt als 16e partuur aan de wedstrijdlijst van de PC toegevoegd. De Keats-Off vindt dit jaar plaats op 26 juli, op ‘It Sjûkelân’ in Franeker.

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Suppliers