contact zoeken wedstrijden

​Trio Ilse Tuinenga ontsnapt en wint

Tekst: Jan Braaksma
Foto's: X-lent for you Fotografie

Ilse Tuinenga, Wiljo Sijbrandij en Manon Scheepstra behaalden zondag in Akkrum de negende zege van het seizoen. In de finale werd de formatie van Anne Monfils c.s. met duidelijke cijfers verslagen. Nynke Sijbrandij pakte dan wel met een zitbal op 6-2 het eerste bordje maar enige krachtwerk van het perk Sijbrandij-Scheepstra deed de bordjes snel verhangen. Na eersten gelijk was er feitelijk nog maar een partuur dat kaatste. Met slechts 12 punten tegen werd het 5 om 1. Op 3-1 en 6-6 was er enig geluk voor nodig maar de bal die uit zou zijn gegaan raakte Nynke Sijbrandij aan de voet en toen was de partij gelopen. Via 6-2 en 6-0 was de keer actie van Manon Scheepstra voldoende voor de negende zege van het seizoen. In het laatste eerst sloeg dezelfde speler nog driemaal boven.

Het was trouwens kantje boord met de winnaar van Akkrum want in de eerste omloop moest men op eieren lopen om de volgende ronde te halen. Tegen Nicole Hempenius liep men voortdurend achter de feiten aan en kwam slechts door een kwaadslag van Harmke Siegersma op 5-5 en 6-6 toch nog droog over de sloot.
Op de tweede lijst toonde men zich een snelle leerling en trio Jildou Sweering kwam er niet aan te pas. (5-1 en 6-0). Een staand nummer maakte de weg naar de finale vrij.

De formatie van Anne Monfils moest er aanzienlijk meer voor doen om zich voor de finale te plaatsen. Marije van der meer c.s. vocht een verwoede strijd uit en boog pas op 5-4 en 6-4.
Een zelfde stand kwam aan de telegraaf tegen Louise Krol c.s. Het zijn altijd spannende potjes met meestal Monfils als winnaar. Dat was nu ook weer het geval. (5-4 en 6-4).
De halve finale tegen Tineke Dijkstra was van het zelfde laken een pak. Tineke Dijkstra c.s. maakten wel punten maar de eersten gingen meestal naar Monfils c.s. Op 5-3 en 6-2 was de finale een feit.

Cijfers Akkrum:
Eerste omloop: 1. Tineke Dijkstra, Hermine Sytema en Jeske de Boer – 2. Anna-Brecht Bruinsma, Mariska Hoogland en Rianne Melissa Hiemstra 5-3 en 6-4; 3. Joukje Kuperus, Maaike Osinga en Iris van der Veen – 4. Elly Hofman, Marte Altenburg en Martzen Deinum 5-2 en 6-4; 5. Louise Krol, Imke van der Leest en Sjanet Wijnia – 6. Jeanette Jansma, Sigrid de Jong en Marije Hellinga 5-1 en 6-2; 7. Marije van der Meer, Klasine Huistra en Annelien Broersma – 8. Anne Monfils, Nynke Sijbrandij en Marrit Zeinstra 4-5 en 2-6; 9. Nelie Steenstra, Marije Hiemstra en Nynke Sinnema – 10. Jildou Sweering, Martine Tiemersma en Jennie Terpstra 2-5 en 2-6; 11. Nicole Hempenius, Sandra Hofstra en Harmke Siegersma - 12. Ilse Tuinenga, Wiljo Sijbrandij en Manon Scheepstra 5-5 en 6-6 (Ilse Tuinenga c.s. wint);

Tweede omloop: 1. Tineke Dijkstra c.s. – 3. Joukje Kuperus c.s. 5-4 en 6-4; 5. Louise Krol c.s. – 8. Anne Monfils c.s. 4-5 en 4-6; 10. Jildou Sweering c.s. – 12. Ilse Tuinenga c.s. 1-5 en 0-6;

Halve finale: 1. Tineke Dijkstra c.s. – 8. Anne Monfils c.s. 3-5 en 2-6; 12. Ilse Tuinenga c.s. staand nummer;

Finale: 12. Ilse Tuinenga c.s. – 8. Anne Monfils c.s. 5-1 en 6-0.

Hoofdsponsor

Businesspartners

Suppliers