contact zoeken wedstrijden

Manon Scheepstra prolongeert koningschap

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Anne Waterlander (x-lent.nl archief)

De formatie van Ilse Tuinenga, Wiljo Sijbrandij en Manon Scheepstra is duidelijk op de weg terug. Ging het in Pingjum nog mis maar op de vrije formatie wedstrijd van de jubilerende kaatsvereniging Makkum (125 jaar) was het weer ouderwets raak. In de finale tegen Elly Hofman, Marte Altenburg en Matzen Deinum was het krachtsverschil veel te groot. Met reuze stappen ijlde de formatie van Ilse Tuinenga naar de zege die op 5-1 en 6-2 gestalte kreeg. Manon Scheepstra werd net als in 2016 uitgeroepen tot koningin van de partij.

Marije van der Meer, Klasine Huistra en Annelien Broersma konden in de eerst ronde redelijk bij blijven maar na de 3-2 stand was het over en uit. Trio Ilse Tuinenga liep in een keer door na de halve finale via een 5-2 en 6-2 zege. In de halve finale was trio Anne Monfils de tegenstander. Tuinenga c.s. was van begin af aan de bovenliggende partij. Een snel verkregen voorsprong van 3-1 werd langzaam maar zeker verder uitgebouwd naar de uiteindelijke 5-1 en 6-2 overwinning.
Elly Hofman c.s. zaten redelijk in de lijst en kwamen via zeges op onder meer Nicole Hempenius c.s. (5-1 en 6-2) en Jildou Sweering c.s. (5-2 en 6-6) vrij gemakkelijk in de finale.

In de strijd om de derde prijs was Anne Monfils duidelijk veel te sterk voor Jildou Sweering c.s. (5-1 en 6-2).

Cijfers Makkum. 1. Joukje Kuperus, Maaike Osinga en Iris van der Veen – 2. Jildou Sweering, Martine Tiemersma en Jennie Terpstra 5-5 en 0-6; 3. Elly Hofman, Marte Altenburg en Martzen Deinum – 4. Nicole Hempenius, Sandra Hofstra en Harmke Siegersma 5-1 en 6-2; 5. Ilse Tuinenga, Wiljo Sijbrandij en Manon Scheepstra – 6. Marije van der Meer, Klasien Huistra en Annelien Broersma 5-2 en 6-2; 7. Anne Monfils, Nynke Sijbrandij en Marrit Zeinstra – 8. Louise Krol, Imke van der Leest en Sjanet Wijnia 5-4 en 6-2;

Halve finale: 2. Jildou Sweering c.s. – 3. Elly Hofman c.s.  2-5 en 6-6; 5. Ilse Tuinenga c.s. – 7. Anne Monfils c.s. 5-2 en 6-0;

Finale: 3. Elly Hofman c.s. – 5. Ilse Tuinenga c.s. 1-5 en 2-6.  
​Om de derde prijs: 2. Jildou Sweering c.s. – 7. Anne Monfils c.s. 1-5 en 2-6; 

1e Prijs Dames Makkum

Hoofdsponsor

Businesspartners

Suppliers