contact zoeken wedstrijden

Lytse PC Senioren Vrije formatie

13 september 2008 10:00
Mantgum
Categorie Heren 2e klasse
Soort Vrije formatie
Vereniging KF JACOB KLAVER
Wedstrijdsecretaris
Locatie Kaart

Wedstrijdverslag

Jochum Bouma, Erik Haitsma en Pier Piersma zijn in Mantgum winnaar geworden van de Lytse PC de slotwedstrijd voor heren 1e klas. In de finale versloegen ze de formatie van Jan Dirk de Groot, Renze Pieter Hiemstra en Alle Jan Anema.

Pier Piersma werd als koning van de Lytse PC uitgeroepen.

De kleine premie werd gewonnen door Pieter Bakker, Pieter Scharringa en Tjibbe Hansma en Sybren Gerbens, Gerrit Groen en Willem Rienks.

Volgens traditie werd in Mantgum afscheid genomen van de kaatsers die stoppen. Dit jaar waren dat Marten Hiemstra, Willem Rienks, Sibbele Lootsma en Louwrents Reitsma.

Het was een spannende finale. Partuur Bouma nam een 3-1 voorsprong en op 3-1 en 6-6 sloeg Jan Dirk de Groot buiten, dat was 4-1. Daarna kwamen Jan Dirk de Groot terug in de race het werd 4-3 voor Bouma c.s. Een belangrijke slag op 4-3 en 6-2: buitenslag van Jan Dirk de Groot: 5-3. De partij leek beslist, maar niets was minder waar. De Groot cs knokten zich terug en het werd uiteindelijk 5-5 en 6-6. Op deze stand sloeg Jochum Bouma een vliegende zitbal en kon het perk Hiemstra-Anema de kaats niet voorbij.

In de halve finale strijd tussen Sybren Gerben, Gerrit Groen en Willem Rienks tegen Jan Dirk de Groot, Renze Pieter Hiemstra en Alle Jan Anema. Het was een spannende wedstrijd. Gerbens c.s. kaatsten degelijk en maakten weinig fouten. Uiteindelijk konden ze het niet redden en de wedstrijd werd op 5-4 en 6-0 een overwinning voor De Groot c.s.

In de andere halve finale werd gespeeld tussen Pieter Bakker, Pieter Scharringa en Tjibbe Hansma tegen Jochum Bouma, Erik Haitsma en Pier Piersma. Bakker c.s. leken wat uitgekaatst, door een pittige voorafgaande wedstrijd tegen Wilco Rinia, Karel Nijman en Gert Jan Meekma. Het werd een gemakkelijke overwinning voor Bouma c.s. op 5-1 en 6-0.

Meer foto's van deze wedstrijd op www.kaatsfotograaf.nl en op www.jacobklaver.nl

Foto's

Deze wedstrijd

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers