contact zoeken wedstrijden

Jongens Afdeling Verliezersronde

13 mei 2007 10:00
Kimswerd
Categorie Jongens
Soort Afdeling
Vereniging DE HELFRICHS
Wedstrijdsecretaris
Locatie Kaart

Wedstrijdverslag

Tzummarum won vandaag met de kaatsers Arnold Zijlstra, Steven de Bruin en Jeroen de Haan in Kimswerd de afdelingswedstrijd voor jongens 14-16 jaar.


Jongens afd. met verliezersronde
Op de lijst in Kimswerd stonden 27 partuur. Onder prima omstandigheden, op een paar spettertjes na het bleef het de hele dag droog, werd er goed gekaatst. Dit resulteerde in spannende partijen en een goed kaatsniveau.
De finale in de winnaarsronde ging tussen de parturen van Tzummarum 1 (Arnold Zijlstra, Steven de Bruin en Jeroen de Haan) tegen Goenga (Evert Sjoerd Sijbesma, Sietse Kuipers en Sibe Wijbrandi). Tzummarum is in de finale eigenlijk niet in de problemen geweest. Wel trok Tzummarum twee keer op 6 gelijk aan het langste eind, een keer door een buitenslag van Goenga en een keer boven door Steven de Bruin. De partij eindigde door wederom een bovenslag van Steven de Bruin op 5-2 en 6-4.

Opvallend vandaag was het het partuur van Oudebildtzijl. In de derde omloop wisten Remco Keizer, Jan Koelmans en Anne Peter Keizer te winnen van het partuur van Grou. Uiteindelijk was Tzummarum 1 in de halve finale te sterk voor de jongens uit "Ouwe Syl" en bleef het bij een 3e prijs.
De andere 3e prijs was voor het partuur van Easterein 1.

In de verliezersronden ging de finale tussen de parturen van Raerd (Harm v.d. Hoek, Raoeuf Alexander Leeraar en Jort Oving) en Tzummarum 2 (Dion Groen, Dennis de Bruin en Rick de Graaf). Reard was het sterkste partuur. Jort Oving maakte de partij uit met een mooie retourslag vanuit het veld op 5-1 en 6-0.

Jongens d.e.l.
Onder bijna perfecte omstandigheden (rond 15:00 uur vielen er enkele druppels uit de hemel) hebben 6 parturen de d.e.l. wedstrijd gekaatst. Uit 2 poules van 3 partuur kwamen 2 winnaars naar voren, zij hadden allebei in hun poule alle wedstrijden gewonnen. De finale ging tussen het partuur Jesper Sjollema uit Bolsward, Focko Smits uit Jirnsum en Hendrik Kootstra uit Minnertsga en Sybren Beert de Jong uit Kimswerd, Mathijs v.d. Velde uit Holwerd en Bauke Triemstra uit Sint Jacobiparochie. De beide parturen waren goed aan elkaar gewaagd en het werd een spannende strijd. Breekpunt in de wedstrijd was op 4-4- en 6-6, toen de diep achterin opgeslagen bal door Bauke Triemstra niet juist werd ingeschat, de bal viel net binnen de touwen. Daarna zette het partuur van Jesper Sjollema door en de laatste slag viel op 5-4 en 6-2.

Jongens d.e.l.
1e prijs:
Jesper Sjollema uit Bolsward
Focko Smits uit Jirnsum
Hendrik Kootstra uit Minnertsga

2e prijs:
Sybren Beert de Jong uit Kimswerd
Mathijs v.a. Velde uit Holwerd
Bauke Triemstra uit SInt Jacobiparochte

Jongens afd. met verliezersronde

Winnaarsronde
1e prijs:
Tzummarum 1:Arnold Zijlstra, Steven de Bruin en Jeroen de Haan

2e prijs:
Goenga: Evert Sjoerd Sijbesma, Sietse Kuipers en Sibe Wijbrandi

3e prijs:
Oudebildtzijl: Remco Keizer, Kan Koelmans en Anne Peter Keizer

3e prijs:
Easterein 1: Danny Roos, Ewout de Boer en Jelte-Pieter Dijkstra

Verliezersronde:

1e prijs:
Raerd: Harm v.d. Hoek, Rouuf Alexander Leeraar en Jort Oving

2e prijs:
Tzummarum 2: Dion Groen, Dennis de Bruin en Rick de Graaf

3e pijs:
Stiens: Aron Postma en Peter Jan Schuts

3e prijs:
Easterein 2: Jan Flapper, Arjan Hallema en Doede Kooistra

Foto's

Deze wedstrijd

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers