contact zoeken wedstrijden

Welpenmeisjes Door elkaar loten + Herk.

18 juli 2015 10:00
Dronryp
Categorie Welpenmeisjes KNKB
Soort Door elkaar loten
Vereniging VVV SJIRK DE WAL
Scheidsrechter Clubscheidsrechter,
Wedstrijdsecretaris
Locatie Kaart

Wedstrijdverslag

KNKB Welpen Meisjes DEL+Herk

Onder prachtige weersomstandigheden werd door de welpen jongens en welpen meisjes fel gestreden om de door wedstrijdsponsor LBI Allround Bouwservice uit Dronrijp beschikbaar gestelde schitterende prijzen.

Bij de welpen meisjes stonden er 7 parturen op de lijst.In de 1e omloop was er sprake van duidelijke krachtsverschillen tussen de diverse parturen, maar op de 2e lijst zagen we een prachtige partij tussen de parturen van Eline Van Dijkhuizen (Nijland) en Jelly Hiemstra (Menaam) aan de ene kant en het partuur van Rianne Poelstra (Winsum Fr) en Femke Alberda (Dronrijp) aan de andere kant. Afgaande op het spel in de 1e omloop begon het partuur van Eline van Dijkhuizen als licht favoriet aan deze wedstrijd. In het begin had het partuur van Eline van Dijkhuizen ook een licht overwicht, maar na 3 eersten gelijk wist het partuur van Rianne Poelstra en Femke Alberda middels foutloos kaatsen de partij naar zich toe te trekken. Middels een retourslag tot in het perk wisten zij op de stand 5-3 6-4 de finale te bereiken. Daarin troffen zij het zeer sterke partuur van Femke Folkerts (Bolsward) en Marrit Wielenga (Tzum). Dit partuur had tot het bereiken van de finale nog maar 3 eersten tegen gehad.
Onder aanvoering van de sterk kaatsende Femke Folkerts werd in de finale vlot een voorsprong genomen. Op de stand van 3-1 6-6 in het voordeel van het partuur van Femke Folkerts wist Femke Alberda middels een zeer goed opgeslagen bal de spanning in de partij nog wel terug te brengen tot 3-2, maar hier bleef het ook bij. De opslag van Femke Folkerts was het perk van Rianne Poelstra en Femke Alberda vaak te machtig. Daarnaast werd Femke Folkerts goed ondersteund door de degelijk kaatsende Marrit Wielenga. Op de stand 5-2 6-2 wist Rianne Poelstra helaas de kaats niet te passeren en daarmee ging de winst naar het partuur van Femke Folkerts.

De finale van de herkansingsronde ging tussen de parturen van Elske van Straten (Feinsum) en Yannah Palma (Tzum) en die van Janna Veldhuis (Raerd en bijgeloot) en Maran Wierenga (Feinsum). Het partuur van Elske van Straten had in de 1e omloop nog verloren van de latere prijswinnaars. In de finale van de herkansingsronde liet Elske van Straten zien tot de toppers in deze categorie te behoren. Ze liet in de finale zien te beschikken over een zeer snelle opslag die bijna niet te verwerken is door perkspelers van de tegenpartij. In zeer korte tijd werd de wedstrijd beslist op de stand van 5-1 en 6-2.

Om 14.00 uur konden de prijzen worden uitgereikt. De prijzen vielen erg in de smaak bij de jongens en meisjes. We kunnen terugzien op een zeer mooie en sportieve kaatsdag.

1e prijs winnaarsronde
Femke Folkerts (Bolsward) en Marrit Wielinga (Tzum)

2e prijs winnaarsronde
Rianne Poelstra (Winsum Fr) en Femke Alberda (Dronrijp)


1e prijs herkansingsronde
Elske van Straten (Feinsum) en Yannah Palma (Tzum)

2e prijs herkansingsronde
Janna Veldhuis (Raerd)(bijgeloot) en Maran Wieringa (Feinsum)

Foto's

Deze wedstrijd

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers