contact zoeken wedstrijden

Jongens Afdeling afd uitn

27 juli 2014 10:00
Dronryp
Categorie Jongens KNKB
Soort Afdeling
Vereniging VVV SJIRK DE WAL
Wedstrijdsecretaris
Locatie Kaart

Wedstrijdverslag

Jongens Tzummarum winnen traditionele S. Bonnema-partij te Dronrijp

De S. Bonnema-kaatspartij (Jongens Afdeling op uitnodiging, 12 partuur) werd dit jaar gehouden op zondag 27 juli. Dit is een jaarlijkse combi-wedstrijd met Harlingen waar de overige jongenskaatsers kaatsen. Volgend jaar is er Uitnodiging 12 partuur in Harlingen, is de rest in Dronrijp is er in 2016 weer een Afdelingswedstrijd. De Jongens traden dit jaar aan in een prachtige kaatsarena in Dronrijp. De aanwezigheid van mooi kaatsweer, een goed gevulde prijzenpot, een gezellige sfeer en een goede publieke belangstelling waren de ingrediënten die bijdroegen aan een prachtige kaatsdag.

Tzummarum met de kaatsers Jelle Pieter van der Walt (nog schooljongen), Harm de Vries en Nick Leistra wonnen voor het eerst dit seizoen een afdelingspartij. Zij werden glorieus winnaar van de S. Bonnema-partij. In de finale was het Tzummarumer partuur te sterk voor favoriet Franeker, 5 – 3 en 6 – 2.

Harm de Vries sloeg de hele dag gevarieerd op en staat zijn mannetje in het voorperk. Jelle Pieter is balkeerder, maar weet deze taak goed uit te voeren. Motor van het partuur en eveneens één van de betere kaatsers van deze is Nick Leistra. Hij weet met name met zijn opslag de tegenstander goed onder druk te houden en weet ook gemakkelijk de boven te vinden.

Tzummarum moest slechts drie keer kaatsen om tot de winst te komen. In de eerste omloop werd redelijk makkelijk van Ried (5-2). In de strijd om finale of niets werd redelijk gemakkelijk gewonnen van Ried (5-2). In de halve finale had men een staand nummer.

Tzummmarum kaatste met Djurre Seerden, Mark Jan IJkema en Marco de Groot. Ze zaten bovenin de lijst en kaatsten in de eerste omloop tegen Sexbierum-Pietersbierum (5-0), 2e omloop in een prachtige en spannende wedstrijd tegen Hijum-Finkum (ook 5-3) en in de halve finale werd een mooie strijd geleverd tegen Makkum (5-3). Franeker heeft de meeste prijzen gewonnen tot nu toe en was favoriet voor de eindzege. Marco de Groot is de letterlijk en figuurlijk de grote man, maar kon in de finale niet het verschil zoals eerder maken.

De finale begon eenzijdig gezien het opslaggeweld van Nick Leistra, waarop het Franeker perk geen vat en antwoord op had. Tzummarum liep snel uit naar 3-1 en via 4-2 werd het uiteindelijk 5-3 en 6-waarop de Tzummarumers de krans pakten. Een puike prestatie en dit biedt absoluut kansen voor de twee afdelingspartijen in het komende weekend en nadien de Freule. Gezien de diverse prijswinnende parturen tot nu toe beloofd het een open strijd te worden op de aankomende Freule. . Franeker geldt echter als favoriet gezien hun kwaliteiten, maar er zijn meer kapers op de kust.

We zien als VvV Sjirk de Wal terug op een fantastische, zonnige dag met kwalitatief goed spel. We bedanken een ieder die hebben meegeholpen aan een prachtige S. Bonnema-partij en bedanken speciaal onze stipers Hessel Dijkstra en Kempe Annema!

Uitslag in 2014:

1e prijs Tzummarum Jelle Pieter van der Walt
Harm de Vries
Nick Leistra

2e prijs Franeker Djurre Seerden
Mark Jan IJkema
Marco de Groot

3e prijs Makkum Jurre Rinia
Jouke Vlasbloem
Klaas P. Folkertsma

Foto's

Deze wedstrijd

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers