contact zoeken wedstrijden

Stichting Kaatsfan; veilige sport als basis!

Stichting Kaatsfan is een groeiende kaatsschool voor meisjes. Bij de kaatsschool staat plezier en passie voorop. Daarnaast is Stichting Kaatsfan, net als in andere sporten, gericht op prestaties.

Prestaties komen alleen wanneer je als kaatsster goed in je vel zit. Dat betekent niet alleen dat de kaatsster lichamelijk fit is, maar betekent ook dat zij zich veilig voelt op de plek waar zij sport. Pas dan kunnen de meiden van Kaatsfan het beste uit zichzelf halen. Veiligheid is de basis, zo zegt het bestuur.

Bij Stichting Kaatsfan zijn veel vrijwilligers actief als trainer, bestuurder en contactpersoon. De Stichting bouwt op deze mensen. Het is dan ook belangrijk om op deze vrijwilligers te kunnen vertrouwen. Sinds 2015 bestaat de regeling dat een gratis VOG (verklaring omtrent gedrag) kan worden aangevraagd voor de vrijwilligers. Met het aanvragen van deze gratis VOG vermindert de kans dat personen die eerder in de fout zijn gegaan, een functie bij Stichting Kaatsfan kunnen uitoefenen. Het biedt geen garanties, maar op deze manier wil de kaatsschool uitdragen dat ze de veiligheid van leden en vrijwilligers serieus nemen. De VOG heeft een preventieve werking. 

Tijdens een trainersbijeenkomst zijn de trainers van Stichting Kaatsfan geïnformeerd over de reden van de aanvraag van een VOG. Hier is positief op gereageerd en inmiddels hebben de bestuursleden  en trainers van Stichting Kaatsfan een VOG.

Het aanvragen van een gratis VOG kan via de website: www.gratisvog.nl. De aanvraag komt via deze website terecht bij Justis. Wel wordt vooraf gevraagd om een E-Herkenning aan te vragen, zodat persoonsgegevens beveiligd zijn. Via het mail adres van de trainers of vrijwilligers kan de aanvraag eenvoudig worden afgehandeld. De VOG aanvragen zijn eenvoudig te realiseren. Indien noodzakelijk kan de KNKB ondersteuning bieden. Of er kan informatie worden ingewonnen via Instructie Gratis VOG.  

Het is van groot belang dat elke kaatsvereniging bewust is van het belang van preventie door goede maatregelen en niet pas gaat nadenken over de risico’s als er al een incident heeft plaatsgevonden. Dit is precies de reden voor Stichting Kaatsfan om een gratis VOG aan te vragen. Een belangrijke stap in de richting van een Veilige Kaatsport en veilig sportklimaat.

Als KNKB zijn we blij met de keuze van Stichting Kaatsfan! Samen voor een veilige kaatssport. We roepen alle verenigingen en kaatsscholen dan ook op om bovenstaand voorbeeld te volgen!

SAM_1184

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers