contact zoeken wedstrijden

Ankers slaan voor best op, op vrijwilligersavond!

Foto's Henk Bootsma

Samen!

Bloemketerp in Franeker was woensdagavond 07 februari de locatie waar de KNKB haar vrijwilligers had uitgenodigd.
We vinden het belangrijk om gezamenlijk stil te staan bij de bijdrage die we allemaal leveren aan onze sport. Samen staan we voor hetzelfde doel.
Hier ging voorzitter Coos Veltman als eerste op in. We doen dit met elkaar. Als bestuur, als vrijwilligers en als bureau.
Het innovatietraject werd ook even aangestipt met een verduidelijking waar iedere groep ongeveer staat in het proces.

Dirk Jan vd Woud.

Interview Dirk Jan vd Woud

Natuurlijk was Dirk Jan vd Woud ook van de partij. Als nieuwe directeur kreeg hij enkele vragen van interim directeur en bestuurder Jan van Erve voorgeschoteld. Onder andere; wat neem je mee als oud topkaatser in je huidige functie als directeur. Maar ook de vraag welke doelstellingen hij nastreeft.

Dirk Jan gaf aan dat hij altijd graag iets terug heeft willen doen voor de sport die hem zoveel bracht. In zijn sportieve loopbaan gaf hij alles en dat zal nu ook zo zijn. Ook al weet hij dat Keulen en Aken ook niet op één dag gebouwd zijn.
Het bondsbureau zal Dirk Jan weer op orde brengen en hij wil graag iedereen die wil kaatsen, laten kaatsen. En dat onder de vlag van de KNKB. Want; we hebben ongeveer 10.000 leden op papier, maar er kaatsen wel het dubbele aantal! We staan er met elkaar prima op! Een mooie nadere kennismaking met Dirk Jan.

Lid van verdienste

Waar mensen beginnen stoppen er ook weer. Daarom stonden we stil bij 3 vrijwilligers die in 2023 gestopt zijn met de vrijwillige taken voor de KNKB

-Marinus Grond, in 2022 na 14 jaar gestopt als scheidsrechter. Daarnaast actief als bestuurslid van Melle Veenstra in Hilversum. En de FBA, federaties voor Buitenafdelingen. Eerder was hij dit voor Sla Raek in Engelum.
-Ria Heitbrink, 16 jaar actief geweest als masseuse. Eerder ook als selectietrainster voor de jongste categorieën.
-Marijke Terpstra-Hobert, 36 jaar actief als masseuse voor KNKB. Dat betekent dat ze inmiddels 3 generaties op de massage tafel heeft gehad.

Marinus, Ria en Marijke werden voor al hun werk benoemd tot lid van verdienste van de KNKB! Gefeliciteerd!

Lid v verdienste

Hans & Wim Anker.

Na dit officiële deel van de avond was het de beurt aan Hans en Wim Anker. Ze stonden een half uur stil bij hun werk als strafrechtadvocaten. Op ludieke wijze namen ze ons mee door hun carrière. Waarom een pand zonder parkeerplaats helemaal niet erg is als strafrechtadvocaat. Hoe het kan dat op verkeersboetes staat; “na-correctie” en hoe een client het voor elkaar kreeg met een trui-wissel te ontsnappen.

Interessant was vooral ook het deel over hun vrijwilligerswerk voor het dorp Akkrum. Het Oktoberfest in mei, het sneeuwspektakel in de zomer en de beroemde pauze avond. 

We hebben (bijna) alles in ons leven samen gedaan, dat was en is nog steeds onze kracht. Waar van akte! 

DSC_4327

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers