contact zoeken wedstrijden

Team NL en OKK Bitgum naar halve finale Champions League

'Halve finale live te volgen!'

Team NL en OKK Bitgum plaatsten zich vandaag met twee overwinningen in de poule voor de halve finale van de Champions League. Winsum werd in de poule fase uitgeschakeld. 

Team NL (Renze Hiemstra, Pieter Jan Leijenaar, Menno van Zwieten, Marten Bergsma, Remmelt Bouma en Erwin Zijlstra) starte met een knappe overwinning op Isieres de nummer vier van de Belgische competitie (6-3). Vervolgens wonnen de Belgen van het sterker geachte Benidorm (6-4). In de slot wedstrijd Benidorm - Team NL won het team van invalcoach Hille Saakstra (Johannes Boersma was met Winsum naar Hasnon) met 6-4 van het Spaanse Benidorm en dus plaatste het team zich voor de halve finale.

Winsum zat in een zware poule met de kampioen van België (Thielain) en de Spaanse kampioen Orba. Beide poule wedstrijden werden verloren met duidelijke cijfers 6-0 en 6-0. Geen halve finale plaats voor de kampioen van het Iepen Frysk Kampioenskip Jeu de Pelota van dit jaar. 

OKK Bitgum (Tjisse Steenstra, Hans Wassenaar, Paul Dijkstra. Johan van der Meulen, Marten Johannes Bloem en Steven Koster) start met winst op het Italiaanse Scalvaia (6-0). De laatste wedstrijd van de poule was met een ijzersterke Tjisse Steenstra een prooi voor Bitgum op het Franse Maubeuge de nummer twee van de Belgische competitie en de onbetwiste nummer één van Frankrijk. Op 5-3 40-15 viel de laatste slag in het voordeel van Bitgum en dus was de halve finale plaats een feit. 

We zien zondag Kerksken (3e van België), Orba (1e van Valencia) OKK Bitgum (2e Nederland) en Team NL (Wild-card) in de halve finales. 

De loting heeft zaterdagavond OKK Bitgum en Team NL aan elkaar gekoppeld en Kerksken aan Orba. Half 10 start de 1e halve finale tussen OKK Bitgum en Team NL. Deze halve finale is live te volgen via het Facebook kanaal van de KNKB.

Klik hier om naar het Facebook kanaal te gaan.

Loting voor de halve finale wedstrijden. Samenvatting van de zaterdag gespeelde wedstrijden

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers