contact zoeken wedstrijden

Winst in Minnertsga voor trio Van Zwieten en Tuinenga

Foto Henk Bootsma (archief)
Video: KNKB Media

Het moest de dag worden van Taeke Triemstra. Immers hij heeft nog één punt nodig om Piet Jetze Faber te passeren om nummmer één te worden in het kaatsklassement allertijden. Het werd de dag van Menno van Zwieten, Gabe-Jan van Popta en Pieter-Jan Leijenaar. 

De finale
In de finale waren Van Zwieten (geen buitenslagen), Van Popta (zo gedreven en goed) en Leijenaar (de rust zelf en bekeken) zo rotsvast en degelijk dat er voor Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar geen eer te behalen was. Op de juiste momenten er staan is een kunst. Via twee 6-6 en twee keer 6-4 hing er binnen twintig minuten vier schone eersten aan de telegraaf. Pas op 5-0 6-6 konden Steenstra, Hiemstra en Wassenaar een eerst pakken. Dit bleek niet voldoende en met een prachtige retourslag van Gabe-Jan van Popta tot in het perk op 5-1 6-2 konden de kransen opgehaald worden.
 

Voorwerk in Minnertsga voorafgaand aan de finale!
Voorwerk in Minnertsga voorafgaand aan de finale!

Door het oog van de naald...
In de eerste omloop wankelde het trio Van Zwieten tegenover Corné Tuinenga, Bauke Dijkstra en Jelmer Miedema. Na 3-0 voorsprong kwamen Tuinenga, Dijkstra en Miedema langzij (3-3). Op 3-3 6-6 miste Corné Tuinenga jammerlijk het perk en liepen de latere winnaars door naar de winst.

Geen punten voor Triemstra
Echter in de tweede omloop tegen Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra ging het vanaf 0-1 0-4 achterstand cressendo. Op die stand was het Gabe-Jan van Popta die een fabelachtige bovenslag plaatste en opslager Gert-Anne van der Bos van zijn stuk bracht. Het regende buitenslagen en het perk Triemstra/Zijlstra kreeg geen vat op de perfect opgeslagen ballen van Menno van Zwieten. De eindstand geeft duidelijke cijfers 5-1 6-4. Op die stand was het Van Popta die zoveelste bovenslag sloeg. 

2e finalist
Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar wonnen in de eerste omloop simpel van Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Evert-Pieter Tolsma (5-1 6-2). De formatie van Johannes van der Veen, Jorn-Lars van Beem en Kevin Jordi Hiemstra werd daarna met 5-2 6-4 verslagen. 

Dames hoofdklasse
Ilse Tuinenga (Franeker), Anne Monfils (Rotterdam) en Marrit Zeinstra (Leeuwarden) zijn woensdag in Minnertsga winnaar geworden van de vrije formatiewedstrijd voor de dames hoofdklasse.

De premie was voor Aletta van Popta (Minnertsga), Jeska Terpstra (Easterein) en Gerde Lycklama à Nijeholt (It Heidenskip). De kleine premie was voor Roelie Kroondijk (Easterein), Corrie Kroondijk (Easterein) en Jenny Terpstra          (Mantgum). (Foto: Henk Hempenius).
 

Laatste eerst van de finale (live) Finale Halve finale (Van Zwieten - Van der Bos) 1e omloop (Van der Bos - Bergsma)
356197180_10160563247669070_1273682483358292931_n

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers