contact zoeken wedstrijden

PC 2023: Update: Wie plaatst zich, wie valt af!

Immers de plaatsing voor de 170ste PC kan komende zondag bewerkstelligd worden door de heren kaatsers. De plaatsing van de PC is afhankelijk van acht wedstrijden voorafgaand aan de Keats-off. Er is nog één wedstrijd voor de ranking. De wedstrijd in Minnertsga telt niet mee voor de ranking omdat er geen 1e/2e klas wedstrijd tegenover staat.

Wij hebben, om het simpel te maken, de rankingstand van zeven wedstrijden van de tweede cyclus van dit seizoen gemaakt. Komende zondag, de achtste partij voor de Keats-off, kan het aantal behaalde punten hierbij opgeteld worden en hoeft niet gerekend te worden met 'hoeveel punten vallen er vanaf'. 

Zondag is dus de achtste wedstrijd voor plaatsing voor PC of Keats-off. De vijftien hoogst geplaatste parturen plaatsen zich rechtstreeks voor de PC. De nummers 16, 17, 18 en 19 van de rankingstand van zondag hebben nog een kans om zich voor de PC te plaatsen. Dit kan via de Keats-off. De winnaar van de Keats-off plaatst zich als zestiende partuur.

Zondag wordt de laatste partijen voor plaatsing gespeeld in Leeuwarden (hoofdklasse, Stiens (1e klas onbeperkt).

 

ranking plaatsing 1-13

Voor de parturen één tot en met acht is plaatsing een feit. Simpel weg omdat de nummers 16 en lager geen mogelijkheid meer hebben om de eerste acht parturen te passeren.

Dus parturen:
Gert-Anne van der Bos,
Marten Bergsma,
Tjisse Steenstra,
Johannes van der Veen,
André van Dellen,
Bauke Triemstra,
Patrick van Dellen

 

ranking plaatsing PC

1e klas in Stiens brengt de beslissing

De heren 1e klas in Stiens brengt de spanning. Met partuur op de wedstrijdlijst

Aanwezigeheid van een kaatser en het uitkaatsen van de 1e omloop levert voor de hoofdklasse 40 punten en bij de 1e klas 30 punten per kaatser. Per omloop zijn er op de hoofdklasse 60 punten (punten voor 2 kaatsers) 1e klasse 40 punten (punten van 2 kaatsers) te verdienen. 

Ook dit jaar spanning voor de plaatsing voor PC en Keats-off.

Klik hier voor de stand na zeven gespeelde wedstrijden van de 2e cyclus 2022. 

ranking plaatsing 24-32

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers