contact zoeken wedstrijden

Nog geen duidelijkheid omtrent Dylan zijn schouderblessure!

Foto: Henk Bootsma

Nog geen 'echte' duidelijkheid omtrent Dylan zijn schouder.

Vorige week heeft Dylan zijn MRI-scan aan zijn schouder gehad en vandaag kreeg hij de conclusie van de artsen. Een ding is helder, duidelijkheid is er nog niet.

Scheurtje......
Er zit een scheurtje in het Labrum. Dan is de vraag wat is Labrum?
Het schoudergewricht wordt gevormd door de kop van de bovenarm, de schouderkom aan de binnenkant en het schouderdak, aan de bovenzijde. De schouderkom is eigenlijk iets te vlak voor de schouderkop. Rondom de kom zit een stevige bandvormige ring van elastisch kraakbeen, het Labrum genoemd. Bij Dylan zit de scheur in het Labrum vrij hoog, in andere gevallen zit deze meestal lager.

Slijmbeursontsteking.....
Daarnaast zit er steeds weer een slijmbeursontsteking in het schouder of beter gezegd die zit er nog. De arts denkt er ook een scheurtje in de pees te zien is. Mogelijk dat dit scheurtje de pijnklachten veroorzaakt. Echter de radioloog ziet dit scheurtje niet en denkt dat vooral de slijmbeursontsteking voor de pijnklachten zorgt. Beide artsen gaan op 4 juli aanstaande de conclusies met Dylan bespreken.

En hoe nu verder?.....
Op 3 juli gaat Dylan richting Naarden met de MRI-scan. Hij is benieuwd naar wat ze daar zeggen. Bovendien is hij nieuwsgierig naar wat voor conclusie de artsen in Leeuwarden komen. Pas na 3/4 juli hoopt Dylan op een plan voor de operatie en verdere behandeling. Kortom klein beetje duidelijkheid maar nog geen plan.

Bron: Facebookpagina Bergsma/Drent/Kootstra

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers