contact zoeken wedstrijden

Lolke Bierma ontvangt bondsinsigne van de KNKB tijdens de jubileumwedstrijd FBA
 

Vorige week werd in Dronten de jubileumwedstrijd van de FBA georganiseerd. Een feestelijke partij om het 100-jarige (1923 – 2023) bestaan van de Federatie Buiten Afdelingen te vieren. Zo’n zestig deelnemers uit heel Nederland waren aanwezig in Dronten om dit heugelijk feit te vieren. 
 

FBA header

Naast het jubileum van de FBA en kaatsvereniging de Veluwezoom was er nog speciaal aandacht voor Lolke Bierma. De in Holwerd geboren Lolke verscheen eind jaren zeventig op het FBA-toneel. Na daar als voorzitter gewerkt te hebben heeft hij nog verschillende bestuursfuncties bekleed buiten de provincie. Voor zowel KC Amsterdam als voor de FBA is hij secretaris en voorzitter geweest. 

Lolke is een bestuurder die dingen wil veranderen en de samenwerking met de bond belangrijk vindt. Zo heeft hij bij het 100-jarige bestaan van de KNKB alle HB-leden een bloemetje gestuurd namens de FBA. In het Vondelpark te Amsterdam organiseerde hij een Zachtebal partij en voor de Snertpartij regelde hij kransen (van kastanjes en een drietal steenperen) wat zorgde voor verbaasde gezichten tijdens de prijsuitreiking. Een volgend idee is om in 2027 een partij in de Beurs van Berlage te organiseren tijds het jubileum van KC Amsterdam. Het is weer een van die prachtige initiatieven van Lolke Bierma en de kaatsclub van Amsterdam.                                                                                                             

Ook voor de KNKB is hij van grote waarde geweest. Al sinds 2005 is Lolke scheidsrechter voor de bond en nam hij zitting in verschillende commissies. Voor al zijn inspanningen voor de kaatssport ontving hij tijdens de jubileumpartij, uit handen van bondsbestuurslid Bouwe Stiemsma, het bondsinsigne van de KNKB. 

Lolke Bierma wordt gefeliciteerd met zijn bondsinsigne van de KNKB
Lolke Bierma wordt gefeliciteerd met zijn bondsinsigne van de KNKB
Bouwe Stiemsma ontvangt uit handen van Willem Rienks het jubileumboek van de FBA
Bouwe Stiemsma ontvangt uit handen van Willem Rienks het jubileumboek van de FBA
FBA header

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers