contact zoeken wedstrijden

Twee maal GOUD voor WALLBALL

Team NL heeft op het WK kaatsen in Alzira (Spanje) op het onderdeel 'Wallball' goud gewonnen.

Wereldkampioen WALLBALL

Marrit Zeinstra en Harmke Siegersma waren in de finale met 2-0 te sterk voor Valencia. Beide sets eindigden in 21-13.
Bij de mannen speelden Tjisse Steenstra en Pieter Jan Leijenaar de finale tegen Baskenland. Nederland won de eerste set met 21-15, maar doordat de Basken de tweede set met 21-15 wisten te winnen, kwamen ze op gelijke hoogte.
Daarom was er een beslissende derde set nodig. Daarin trokken Steenstra en Leijenaar met 11-2 aan het langste eind. 

Wil je niets missen van de ontwikkelingen van kaatsTeamNL tijdens het WK in Spanje? Dan hebben we goed nieuws voor je: dat hoeft ook niet. KNKB-Media houdt jullie (live) vanuit Spanje op de hoogte via onze verschillende sociale media kanalen. Op deze website vind je naast de sociale media linkjes ook dagelijks een kort overzicht van de wedstrijddag. 

Website: www.knkb.nl
Facebook: Team NL Kaatsen
Instagram: Teamnl_kaatsen
Toernooilink: http://mundialdepilota.com
 

Dag 7, Goeie afsluiting van het toernooi met derde bronzen medaille Dag 6, Winst en verlies ligt dicht bij elkaar! Wallball finale dames Wallball finale heren Nog alle kans op goud! Een bronzen dag voor Team NL Teleurstelling en vreugde ligt dicht bij elkaar in de sport Wat een prachtige openingsceremonie van het WK 2023 in de Trinquethal van Alzira Benieuwd naar hun eerste dag en de plannen van morgen? Check snel het eerste WK Journaal.
Header KNKB site binnen rood vallen

Wedstrijddag 3

Nog kans op drie gouden plakken bij het WK kaatsen

Team NL heeft nog kans op drie gouden plakken op het WK kaatsen in Alzira. Bij het onderdeel Llargues verloor het team van coach Johannes Boersma in de eerste wedstrijd van België (6-3). Tot 3-3 een gelijk opgaande strijd. Echter de Belgische ster spelesr Tanguy Metayer en Benjamin Dochier maakten het verschil. Hoewel ook gezegd moet worden dat Morgen Bergsma beide heren flink onder druk hield. Tjisse Steenstra en Hendrik Kootstra bereikten echter niet het niveau wat ze normaal leveren. 
Vervolgens werd er twee maal simpel gewonnen. Ecuador en Colombia moesten het onderspit delven. Team NL leek ondanks het verlies tegen België nog kans te maken op winst in de poule. België dacht zonder beide ster spelers van simpel van Colombia te winnen. Dochier moest na drie eersten invallen om een nederlaag te verkopen. Op 4-2 40-40 had Colombia de kans op 5-2. De kleine kaats werd subliem gekeerd door de Belgen waarna Colombia het verzet van Colombia gebroken was. België werd door de winst poule winnaar en Team NL tweede. Oranje speelt vrijdag de kruisfinale tegen het sterke Valencia. 
Prachtige resultaten van Team NL vandaag. De dames plaatsen zich ongeslagen bij het onderdeel Wallball voor de WK finale. De Wallball mannen plaatsen zich ook ongeslagen voor de kwart finale.

Klik hier voor het foto album

Wedstrijddag 2

De Nederlandse dames veroverden twee maal brons op het WK kaatsen in Alzira. Italië werd in de troostfinale met duidelijke cijfers verslagen (6-1). Team NL wilde laten zien dat de 3e prijs geen troostprijs was. Bondscoach Hille Saakstra had de dames met deze opdracht het veld in gestuurd. Met vier gretige vrouwen (Hiske en Marrit Zeinstra, Harmke Siegersa en Corrie Kroondijk) was vanaf slag één duidelijk wie met het brons naar huis zou gaan. De teleurstelling van het missen van de finale was dinsdag immers groot. 
Fiera de Vries, Hiske Zeinstra en Corrie Kroondijk wonnen vervolgens namens Team NL de bronzen medaille op het WK Fronton. België wordt in de troost finale met 21-10 verslagen.

De mannen lieten de kans liggen op de finale. Waar in de poule wedstrijd foutloos werd gekaatst was dat in de kruisfinale niet zo. De grote favoriet Valencia strafte dit genadeloos af. Op 5-2 40-30 viel het doek van Team NL. In de strijd om het brons tegen België was de tegen wind bepalend. Nederland kwam met 4-3 voor en op 30-30 had Hendrik Kootstra de 40-30 in handen. Hij miste en dus kwamen onze zuiderburen op 30-40 waarna de rode trein door denderde naar 5-4 voorsprong. In het laatste eerst ging de oranje vlag als een nachtkaars uit.

Klik hier voor het fotoalbum

Wedstrijddag 1

De1e kaatsdag van Team NL.Op het programma stonden twee onderdelen: Internationaal spel en Fronton. Laatstgenoemde is een soort squash maar dan zonder racket. Echter er zijn geen drie muren maar twee. Steven Koster en Jurrit Osinga weerden zich best en lijken als beste nummer twee naar de kruisfinale te gaan. Bij de dames geen succes bij het onderdeel Fronton. Fiera de Vries en Hiske Zeinstra kwamen simpelweg kracht te kort. 

Bij het onderdeel Internationaal Spel blonken Tjisse Steenstra en Kees van der Schoot uit. Beide heren kunnen zich met de wereldtop meten met krachtige slagen vanuit het achter speelveld. Frankrijk en Ecuador werden beiden met 6-0 aan de kant gezet. Bij kracht bij de dames ontbrak bij dit onderdeel. Van België en Intalië werd simpel gewonnen. Echter tegen de sterke Valenciaanse en Baskische dames was het krachtsverschil te groot. De dames kaatsen woensdag om het brons tegen Italië en Valencia en Baskenland spelen de finale. 

Klik hier voor foto album 

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers