contact zoeken wedstrijden

‘Franeker’ en Bitgum plaatsen zich in llargues niet voor halve finales

Tekst: Rynk Bosma

Team.nl en OKK Bitgum zijn vrijdag 4 november afgereisd naar Benidorm om daar mee te doen aan de Champions League voor clubteams in de spelsoort llargues. Een tweedaags toernooi met Steven Koster, Auke Boomsma, Pieter Jan Leijenaar, Thomas Dijkstra, Marten Bergsma en Hendrik Kootstra als de kaatsers die tijdelijk Franeker vertegenwoordigden. Want het betrof een toernooi voor clubteams en omdat het bondsbureau in Franeker zetelt werd besloten voor Franeker uit te komen.

Line-up TeamNL voor aanvang van de wedstrijd
Line-up TeamNL voor aanvang van de wedstrijd

,,Benidorm sloech boppehâns op en dat moast by ús aardich wenne’’

Op zaterdag 5 november werd de poulefase afgewerkt terwijl zondag 6 november de halve finale en de finales worden gespeeld. Vier poules met elk drie teams en alleen de winnaar van de poule zou zich plaatsen voor de halve finale. ‘Leadswier’, noemde coach Johannes Boersma de indeling van Franeker. In de eerste wedstrijd moest Benidorm in eigen huis worden bestreden. Op de foto een impressie van de speelhal die in afmetingen een lengte van 80 meter had, zeven meter breed en twintig meter hoog.
 
,,Wy hienen Marten Bergsma en Auke Boomsma oan de opslach en dy dienen it hiel goed.’’ Sterker nog, het begon met een 1-0 voorsprong tegen het favoriete Benidorm. De glorie van een voorsprong duurde echter kort want het werd 1-1 en 2-1. Die laatste stand was het breekpunt in de partij, volgens Boersma. Aansluiting of verder achter komen. ,,Benidorm sloech boppehâns op en dan krijst ek fia de muorre dochs in oare soart stuit en dat moast by ús aardich wenne. En in bal bûten kenne se net.’’
 
Het werd nog 4-2 en zelfs 5-3 maar toen trok Benidorm de partij naar 6-3. De tweede partij tegen Kerksken uit België was volgens Boersma ,,In bêste wedstriid fan ús kant, wy hienen Steven Koster ynbrocht foar Auke Boomsma. Mar de útslach rekke ek wat mear wend oan de spulsoart.’’ Het werd 6-1 voor Franeker, maar omdat Benidorm de Belgen met 6-0 hadden verslagen was Franeker toch uitgeschakeld.

Spelers en supporters van OKK Bitgum
Spelers en supporters van OKK Bitgum

OKK Bitgum

OKK Bitgum speelde met de kaatsers Tjisse Steenstra, Johan van der Meulen, Marten Johannes Bloem, Steven Koster, Paul Dijkstra en Theun Larooi. De ploeg moest zo’n dertig kilometer van Benidorm de strijd aanbinden in poule 1 in Alcoleja en kreeg in de eerste wedstrijd met 6-0 klop van Parcent. De tweede wedstrijd tegen het Baskische Bizkaia wonnen de mannen uit Bitgum met 6-3. Maar omdat de Basken ook met 6-1 verloren van Parcent plaatste deze ploeg zich voor de halve finale.
 
Dat betekent dus dat zowel Franeker als Bitgum zijn uitgeschakeld voor het vervolg van het toernooi.

Overzicht standen en uitslagen

Poule 1:
Parcent 6 – Bitgum 0
Bitgum 6 – Bizkaia 3
Bizkaia 1 – Parcent 6

1.    Parcent                  6 pts
2.    Bitgum                   3 pts
3.    Bizkaia                   0 pts
 
Poule 2:
Thieulain 6 – Relleu 4
Relleu 6 – Maubeuge 1
Maubeuge 2 – Thieulain 6

1.    Thieulain                5 pts
2.    Relleu                    4 pts
3.    Maubeuge             0 pts
 
Poule 3:
Sella 6 – Guipuzkoa 0
Guipuzkoa 2 – Baasrode 6
Baasrode 0 – Sella 6

1.    Sella                      6 pts
2.    Baasrode              3 pts
3.    Guipuzkoa            0 pts
 
Poule 4:
Kerksken 1 – Benidorm 6
Benidorm 6 – Team NL 2
TeamNL 6 – Kerksken 1
 
1.  Benidorm        6 pts
2.  TeamNL          3 pts
3.  Kerksen          0 pts
 
Halve finale:
Parcent 6 –Thieulain 1
Sella 6- Benidorm 2

Finale:
Sella 6 – Parcent 3

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers