contact zoeken wedstrijden

Minder verrassingen op Tiedema NK Wallball Dubbel

Tekst: Rynk Bosma
Foto's: Henk Bootsma en Lieuwe Bosch
(+ link naar album met alle foto's)

Tjisse Steenstra en Hans Wassenaar wisten op zondag 23 oktober als duo het dubbelspel in sporthal De Trije bij de heren op bepaald overtuigende wijze te winnen. Dat gebeurde op het Tiedema NK Wallball Dubbel in Franeker. Na drie keer in de poulefase te hebben gewonnen werd in de halve finale het duo Mark Minnesma en Jurrit Osinga onttroond met 21-10. Dit duo stond in 2021 nog op de hoogste trede van het schavot. In de finale konden Jan Pieter Leijenaar en Rick Minnesma het als aanstormende jeugd ook niet bijbenen, hoewel dit duo met 21-16 toch wat meer tegenstribbelde. Er deden in deze categorie zeven dubbels mee die streden in een A-poule en een B-poule.

Bij de heren dus geen echte verrassingen en dat gold ook voor de dames waar vier duo’s streden om de hoogste eer. Ook hier met de winnaars Corrie Kroondijk en Harmke Siegersma geen verrassingen. In de finale werd het duo Iris Veltman en Senne Idsardi met 21-16 verslagen. Met de kanttekening dat bijvoorbeeld een Marrit Zeinstra en Anne Monfils ontbraken.

Wat betreft de jeugd waren er vier categorieën, de O13, de O15, de O17 en de O19. Dat lijken bijna codes maar het betekent simpel dat bijvoorbeeld in de categorie O13 jongens en meisjes mogen meedoen die zijn geboren in de jaren 2009 en 2010. Dus iedereen die nog geen dertien jaar is. En daarmee is direct de categorie genoemd met de meeste deelnemers. Bij de jongens waren er maar liefst 14 duo’s die zich hadden aangemeld. Er werd dus gespeeld in drie poules met een poulefase en een halve finale en finale.

Sigert Bouma en Hilwert Kuiper bleken in de finale te sterk voor Frank de Kroon en Roan van Swinden Koopmans die met 15-8 bijna op de helft bleven staan. Wat aanmeldingen betreft waren de Meisjes O13 met vier duo’s minder talrijk aanwezig. Aisha Mahmoud en Fenna Koster vormden het winnende duo dat met drie winstpartijen en een verliespartij uiteindelijk winnaar werd voor het duo Ilse van der Galiën en Anna Miedema dat overigens de onderlinge confrontatie wel met 15-14 wist te winnen.

LBT_0811
LBT_3275 (2)

Ook in de categorie O15 hadden de jongens zich met negen duo’s aangemeld en dat waren er vier meer dan bij de meisjes. De finale bij die jongens tussen het duo Jorrit Palma en Brent Jesse van Beem tegen Jort de Kroon en Lieuwe van der Kamp was met een 15-5 stand bepaald niet spannend te noemen. Wat spanning betreft deden de duo’s van Linda van der Meer en Noëlle Hiddinga en Jeldau Koopmans en Britt Joustra het beter. Eerstgenoemd duo won met 15-11.

De animo bij de categorie O17&O19 was iets minder bij zowel de jongens en de meisjes. Bij de jongens waren Sjouke Beimers en Jelmer Foppe Drijfhout met 21-17 te sterk voor Nick van der Walt en Iwan Hiddinga. Bij de meisjes wonnen Maud Hellinga en Ilse Zwaagstra al hun partijen.
 

Overigens zou je het verschil in animo per leeftijdscategorie kunnen beschouwen als een maatschappelijke spiegel. Met name in de leeftijd 17-19 is het aantal afhakers groot omdat er nog zo veel andere dingen te ontdekken vallen. In het amateurvoetbal is dat niet anders. Daar hebben de Heren 50+ echter geen last van. Hier was het team Pieter Hilverda en Erik Bakker de winnaar met een duidelijke 21-8 zege in de finale tegen Hotze Bonnema en Siebe Tolsma.

Klik op bovenstaande afbeelding voor het album van Henk Bootsma
Klik op bovenstaande afbeelding voor het album van Henk Bootsma
Klik op bovenstaande afbeelding voor het album van Lieuwe Bosch
Klik op bovenstaande afbeelding voor het album van Lieuwe Bosch

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers