contact zoeken wedstrijden

PC 2022: Minnesma jongste, Iseger oudste deelnemer 169ste PC

Foto: Henk Bootsma (NK Junioren)

Rick Minnesma is woensdag de jongste deelnemer van de 48 kaatsers. Minnesma is 17 jaar en 345 dagen oud. Officieel is hij nog jongenskaatser. Twee jaar geleden won hij de speciale Corona Freule partij voor Dronryp. Dit jaar won hij de Jong-Nederlandpartij (NK Junioren) en de jongensbond (NK Jongens). Rick Minnesma vormt met Johannes van der Veen en Jorn-Lars van Beem een partuur en is één van de grote talenten voor de toekomst. 

Daniël Iseger is met 42 jaar en 33 dagen de oudste deelnemer op de 169ste. Iseger vervangt de geblesseerde Sjoerd de Jong bij het partuur Bauke Triemstra en zwager Patrick Scheepstra. 

Daniël Iseger kaatst woensdag zijn achtiende PC en debuteeerde in het jaar 2000 met opslager Johan Abma en voorinse Tjepco Miedema verloor in de tweede omloop van het toppartuur Johan Okkinga, Sake Porte en Auke van der Graaf. In 2002 won hij de derde prijs en in 2004 als 1e klas partuur met Johan Abma en Pieter Scharringa zijn eerste PC. Hij stond in totaal zes keer met de krans om de nek en werd drie keer koning. 

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers