contact zoeken wedstrijden

Tuinenga, Krol en Wijnia winnen Sexbierum

Foto: Lieuwe Bosch
Video: KNKB Media

Het lijkt erop dat het verschil tussen de twee topparturen bij de dames kleiner is geworden. Ilse Tuinenga, Louise Krol en Sjanet Wijnia wonnen vandaag in Sexbierum de finale van Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra. 

Hoewel de cijfer, 5-1 6-6, doet denken dat het verschil groot was hadden Sijbrandij, Scheepstra en Zeinstra meer eersten kunnen pakken. Twee maal 6-4 en éénmaal 6-2 voorsprong in het eerst was niet voldoende om het bordje te pakken. Louise Krol leverde een puike finale af, Sjanet Wijnia was scherp en van Ilse Tuinenga weten we dat ze geweldig kan opslaan. 

Toch moet gezegd worden dat Tuinenga in de eerste omloop door het oog van de naald ging tegen het partuur van Annet de Haan, Margriet Bakker (vervanger geblesseerde Sandra Hofstra) en Jeska Terpstra. Ope 5-5 6-2 en op 5-5 6-4 achterstand met een discutabele bal van wel of niet op het lichaam van Sjanet Wijna had ook einde oefening kunnen zijn voor de latere winnaars. 

Het partuur van Anna-Brecht Bruinsma, Anne Monfils en Gerde Lycklama á Nijholt werd in Sexbierum derde. Louise Krol werd bij het winnende partuur gekozen tot koningin van de partij. 

Laatste slag Ilse Tuinenga

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers