contact zoeken wedstrijden

PC 2022: Trio Peter van Zuiden plaatst zich voor PC

Tekst: Klaas Postma
Foto's: Henk Bootsma
Video: KNKB Media

Vijftien parturen hadden zich al geplaatst voor de PC die op woensdag 3 augustus in Franeker wordt verkaatst. Het partuur van Peter van Zuiden, Kevin-Jordi Hiemstra en Gerben de Boer kwam daar als zestiende partuur bij. In de keatsoff rekenden Van Zuiden en zijn maten probleemloos af met achtereenvolgens Gerard de Vries, Mark Minnesma en Stefan van der Meer en Redmer Zaagemans, Wytze Wassenaar en Yannick Hielkema. In beide partijen kreeg men in totaal drie eersten tegen.

 

Er kan gelachen worden bij van Zuiden en de Boer
Er kan gelachen worden bij van Zuiden en de Boer

Het partuur van Peter van Zuiden staat regelmatig op de hoofdklasse maar de prestaties waren van dien aard dat men zich via een omweg voor de PC moest zien te plaatsen. Dat lukte zonder al te veel problemen. In de eerste partij konden Gerard de Vries, Mark Minnesma en Stefan van der Meer het heel even bijbenen en dat kwam met name omdat het duo Van Zuiden-De Boer wat te veel opslagmissers had. Toen Peter van Zuiden op 2-2 en 6-6 een zitbal plaatste ging het snel. Op 5-2 en 6-6 sloeg Gerard de Vries de bal buiten.

Veel publiek bij Keats-off 2022

De finale tegen Redmer Zaagemans, Wytse Wassenaar en Yannick Hielkema was een fluitje van een cent. Van Zuiden c.s. waren op-en-uit een klasse beter en stonden vlot op een 3-0 voorsprong. Kwaad uit door Gerben de Boer op 6-6 leverde het partuur van Redmer Zaagemans zowaar een bordje op, maar daar bleef het dan ook bij. Het partuur van Zaagemans kreeg nog 2 punten aan de telegraaf. Op 5-1 en 6-0 sloeg Gerben de Boer de kaats voorbij.

Er was behoorlijk wat publiek op it Sjûkelân. Menig penningmeester van een vereniging met een hoofdklasse partij zou er voor tekenen. Dat publiek zal zich uiteindelijk meer hebben vermaakt met de muziek van DJ Quickfinger dan met het kaatsen. In drie partijen werd het perk 50 keer gemist. Daar stonden 15 bovenslagen tegenover.

296672627_1692205987824695_5578713168088787342_n

Cijfers keats-off

1. Peter van Zuiden, Kevin-Jordi Hiemstra en Gerben de Boer; 2. Gerard de Vries, Mark Minnesma en Stefan van der Meer  5-2 en 6-6; 3. Redmer Zaagemans, Wytse Wassenaar en Yannick Hielkema  4. Corné Tuinenga, Michel van der Veen en Hillebrand Visser  5-3 en 6-0. 

Finale: 1. Peter van Zuiden c.s.  3. Redmer Zaagemans c.s.  5-1 en 6-0.
Naar PC: Peter van Zuiden, Kevin-Jordi Hiemstra en Gerben de Boer.
 

Peter van Zuiden Wytze Wassenaar

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers