contact zoeken wedstrijden

Julia Mirthine Rienks wint 2x de krans in zes dagen

Foto:Henk Bootsma
Video: KNKB Media

Julia Marthine Rienks won vandaag de tweede krans in zes dagen bij de dames hoofdklasse. Na Jorwert was het in Stiens raak Met Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra was Rienks vooraf al favoriet voor de eindzege. 

Feitelijk viel de beslissing in de finale op 3-3 6-6. Een ferme bovenslag van Marrit Zeinstra maakte het verschil.  Vervolgens gingen er nog drie ballen richting feesttent. Op 5-3 en 6-2 was de trik-trak bovenslag van Marrit Zeinstra de prijspakker. Immers de prijzen in Stiens zijn bij de dames en heren gelijk getrokken. Voor de Rienks, Scheepstra en Zeinstra zater 300 euro in de enveloppe. Wybrig Bakker, Nynke Sijbrandij (als voorinse) en Sjanet Wijnia gingen met 200 euro naar huis. 

De meeste tegenstand was ondervonden Julia, Manon en Marrit in de eerste omloop van Ilse Tuinenga, Sandra Hofstra en Annelien Broersma. Op 5-4 6-0 viel de laatste slag. In de halve finale kwamen Anna Ennema, Louise Krol en Marije Bodde te kort. Op 5-2 6-2 viel de laatste slag.

In de strijd om de derde prijs, nog altijd goed voor 100 euro, kaatste Anna Ennema, Louise Krol en Marije Bodde een spannende partij tegen Roelie Kroonrdijk, Anne Monfils en Jeska Terpstra. Ook hier viel de laatste slag op 5-3 6-2. 

Manon Scheepstra werd in Stiens gekozen tot koning van de partij. 


 

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers