contact zoeken wedstrijden

Keatswike 2022; een prachtig affiche

Foto: Anne Waterlander (X-lent)

De Keatswike Frjentsjer staat weer voor de deur. Tussen 4 en 11 juni is er een grote diversiteit aan kaatswedstrijden. Een week lang kaatsen in Franeker onder de verzamelnaam Heedaar! Een grote variatie aan kaatswedstrijden, van jeugd tot senioren, van harde bal naar zachte bal en dat allemaal gratis. 

4 juni NK Junioren

Op zaterdag 4 juni start om 10.00 uur het Juwelier Kramer Nederlands kampioenschap voor junioren. Vorig jaar won Exmorra, met de kaatsers Christiaan Stremler, Gerben de Boer en Pieter-Jan Leijenaar, voor het eerst in de historie deze Jong-Nederland partij. In de finale werd er met 5-2 6-2 gewonnen van Witmarsum met de kaatsers Redmer Zaagemans, Colin Baarda en Jari Visser.

NK Junioren

6 juni NK Senioren

Twee dagen later op 6 juni om 9.00 uur is het de beurt aan de Senioren voor het Speedbooks Nederlands kampioenschap. Vorig jaar moest er noodgedwongen worden uitgeweken naar Tzum, maar dit jaar wordt de finale weer gespeeld op het heilige gras van ’t Sjûkelân. Wie herinnert zich niet de beelden van de vorige editie in Franeker. Hopelijk wordt het net als toen een dag vol sfeer, veel publiek en mooie partijen.

juiste senioren

8 juni finales Skoallekeatsen

Op 8 juni is de finale van het provinciaal kampioenschap Skoallekeatsen. Na voorrondes in de verschillende regio’s is het tijd voor de finales.  Welk partuur wint de titel voor hun school dit jaar? Woensdagmiddag vanaf 13.00 uur is een ieder welkom op ’t Sjûkelân om de schooljeugd aan te moedigen. 

11 juni Zachtebal PC

Als afsluiter van de Keatswike is er op 11 juni nog de Zachtebal PC. Met waarschijnlijk weer een maximaal aantal van 64 parturen wordt vanaf 9.00 uur gestreden om de Renze Prins Wisselbokaal. Wie wordt na Kees van der Schoot de nieuwe koning van de Zachtebal PC?

Alle 4 wedstrijden zijn meer dan de moeite waard om eens te bezoeken. Om de kosten hoeft u het niet te laten. De entree is gratis.
 

Keatswike (Instagram-bericht)

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers