contact zoeken wedstrijden

Sandra Hofstra terug van weg geweest!

Foto en Video: KNKB Media

Stiekem zal Sandra Hofstra vandaag een traantje hebben weg gepinkt. Na anderhalf jaar is ze terug van blessureleed. De voorinse uit Wjelsryp liet zien dat ze weer op niveau is. Met Ilse Tuinenga en Gerde Lyklema á Nijholt won ze de dames hoofdklasse wedstrijd in Oentsjerk.
 
Ook deze wedstrijddag geen dames 1e klas wedstrijd. Na het 1e kaatsweekend ook nu te weinig opgave en dus moet geconstateerd worden dat de gehele dames categorie het moeilijk heeft. De KNKB wil wel, de helft van de dames kaatsters die zich hebben opgegeven voor de ranking stond  vandaag niet op de wedstrijdlijst. En ja wat is de oplossing voor dit probleem of moeten we vaststellen dat de wedstrijdagenda te vol is en dat door elkaar loten niet de wedstrijdvorm is waar kaatsters voor warmlopen?
 
Oentsjerk had de organisatie perfect voor elkaar Voor het eerst waren de dames hoofdklasse te gast in het dorp waar korfbal de hoofdsport is. Naast het prachtige kunstgras veld voor de korfballers zagen we het keurkorps van de dames kaatspeleton.
 
In de tweede omloop vuurwerk op het veld. Anna Enema, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra versus Ilse Tuinenga, Sandra Hofstra en Gerde Lycklema á Nijholt. Hofstra en Lycklema á Nijholt waren geweldig op slag vanuit het perk. Hofstra was uitblinker en maakte het verschil waardoor Tuinenga, Hofstra en Lycklema á Nijholt de halve finale wisten te bereiken.
 
Daar was het trio Roelie Kroondijk, Louise Krol en Sjanet Wijnia tegenstander. Van achterstand naar voorsprong was het beeld voor Tuinenga en haar maten. Opnieuw zagen we dat Sandra Hofstra maar zeker ook Gerde Lycklema á Nijholt de bovenlijn menig keer passeren. Op 5-3 6-6 faalde Roelie Kroondijk jammerlijk aan de opslag.
 
De verrassende finalisten waren Wybrig Bakker, Larissa Smink en Melissa Hiemstra. Het trio Tuinenga was veel te sterk in de finale en de opslag van Bakker en Smink liet hen in de finale in de steek. Op 5-1 viel het doek en was er de overwinning voor Ilse Tuinenga, Sandra Hofstra en Gerde Lycklema á Nijholt een feit.
 
Hiske Zeinstra, Anne Monfils en Marije Hellinga wonnen de finale van de verliezersronde van Serene Hovenga, Mintje Meintema en Annelien Broersma.
 
1)Ilse Tuinenga, Sandra Hofstra en Gerde Lycklema á Nijholt
2)Wybrig Bakker, Larissa Smink en Melissa Hiemstra
3)Roelie Kroondijk, Louise Krol en Sjanet Wijnia
1e verliezersronde: Hiske Zeinstra, Anne Monfils en Marije Hellinga

Cijfers Oentsjerk. Eerste omloop: 1. Annet de Haan Sint Annaparochie, Corrie Kroondijk Easterein en Iris Jasper Berltsum – 2. Anna Ennema Sexbierum, Manon Scheepstra Leeuwarden en Marrit Zeinstra Leeuwarden 1-5 en 0-6; 3. Serena Hovenga Marsum, Mintje Meintema Dronryp en Annelien Broersma Leeuwarden – 4. Wybrig Bakker Tersoal, Larissa Smink Makkum en Melissa Rianne Hiemstra Leeuwarden 4-5 en 4-6; 5. Anne Monfils Groningen, Hiske Zeinstra Groningen en Marije Hellinga Deinum – 6. Anna-Brecht Bruinsma Leeuwarden, Lotte Delgrosso Minnertsga en Simona Kootstra Minnertsga 4-5 en 4-6; 7. Roelie Kroondijk Easterein, Louise Krol Broeksterwâld en Sjanet Wijnia Wommels – 8. Sietske Okkema Easterein, Andrea Kroes Groningen en Gerde Lycklama à Nijeholt It Heidenskip 5-1 en 6-4; 9. Ilse Tuinenga Franeker, Sandra Hofstra Wjelsryp en Gerde Lycklama à Nijeholt It Heidenskip (bijgeloot)  staand nummer;

Tweede omloop: 9. Ilse Tuinenga c.s. – 2. Anna Ennema c.s. 5-3 en 6-4; 4.Wybrig Bakker c.s. – 6. Anna-Brecht Bruinsma c.s. 5-5 en 6-4; 7. Roelie Kroondijk c.s. staand nummer; Halve finale: 7. Roelie Kroondijk c.s. – 9. Ilse Tuinenga c.s. 3-5 en 6-6; 4. Wybrig Bakker c.s. staand nummer; Finale: 4. Wybrig Bakker c.s. – 9. Ilse Tuinenga c.s. 1-5 en 4-6

WhatsApp Image 2022-05-14 at 7.28.48 PM
WhatsApp Image 2022-05-14 at 7.28.48 PM (1)
WhatsApp Image 2022-05-14 at 7.31.18 PM
WhatsApp Image 2022-05-14 at 7.28.49 PM

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers