contact zoeken wedstrijden

Jeu de Pelote en wallball Oldehoofsterkerkhof

Internationaal toernooi onder de Oldehove

Het bloed van menig kaatsliefhebber gaat sneller kloppen wanneer de laatste dagen van april aanbreken. Het kaatsseizoen staat op het punt van beginnen. Het kaatsen zit bij velen van ons in het hart. Het kaatsen is een prachtige traditionele sport die niet alleen in Friesland wordt beoefend, maar ook ver daarbuiten in de diverse varianten. Afgelopen 2 jaar is er vanwege corona in beperkte mate gekaatst. Nu we weer zonder beperkingen los mogen, staat er een prachtig initiatief op het programma. 

In 2013 heeft de Leeuwarder kaatsvereniging LKC Sonnenborgh een stichting in het leven geroepen ter bevordering en stimuleren van de kaatssport in het algemeen. Met een unieke stunt toen om de traditionele Oldehovedag van de heren hoofdklasse te verplaatsen van het kaatsveld aan de Bachstraat naar het Oldehoofsterkerkhof in de binnenstad. In deze 100 jarige jubileum editie werd hiervoor speciaal een grasmat aangelegd. Een aantal van deze betrokken kaatsliefhebbers hebben het initiatief genomen om opnieuw een kaatsevenement te organiseren onder de Oldehove. En wel een internationaal kaatstoernooi met onze zuiderburen en de eigen kaatshelden uit Friesland.

De ploeg van het Waalse Sirault zal het opnemen tegen 2 topteams van eigen bodem.

TeamNL (Johannes Boersma)
- Marten Bergsma
- Evert Pieter Tolsma
- Renze Hiemstra
- Sjoerd de Jong
- Tjisse Steenstra

TeamLKC (Johan van der Meulen)
- Pieter Jan Leijenaar
- Menno van Zwieten
- Kees van der Schoot
- Hans Wassenaar
- Hendrik Kootstra


Het evenement vindt plaats op zaterdag 14 mei om 13.00 op het Oldehoofsterkerkhof.

Wallball

Daarnaast organiseert LKC Sonnenborgh in samenwerking met B.V. Sport een wallball toernooi. Hiervoor wordt de mobiele kaatsmuur de gehele dag naast de kaatsbaan op het plein geplaatst. Om 10.00 is er voor de jeugd een clinic (je hoeft je hier vooraf niet voor op te geven). In de middag wordt deze afgesloten met een toernooi welke wordt geopend door wethouder Hilde Tjeerdema. Dus wees welkom en kom genieten van dit prachtig initiatief!

Graag tot zaterdag 14 mei. 

Flyer_Jeu de Pelote_14052022 def-1
702036_LKC_flyer-schoolkaatsen.def

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers