contact zoeken wedstrijden

Voor bondscoach Johannes Boersma is het Speedbooks Jeugd EK een sprong in het diepe

Gepubliceerd in alle Friese NDC weekbladen
Foto: Anne Waterlander (X-lent)

Voor bondscoach Johannes Boersma uit Winsum is het Speedbooks Jeugd EK een sprong in het diepe met de spelsoorten llargues en internationaal spel. Onbekend terrein voor de jongens Karel Monfils, Thomas Dijkstra, Steven Koster, Mark Minnesma, Jorn Lars van Beem en Jurrit Osinga van TeamNL. Allemaal jongens zonder ervaring op internationaal niveau. Weinig tijd voor bondscoach Boersma die begin 2020 werd aangesteld met de corona voor de deur.

En nu dus met de jeugd tot negentien jaar die zich voorbereiden op de spelsoorten llargues en internationaal spel. Vanaf eind augustus zijn de trainingen begonnen. Aan optimisme zal het de jeugd niet ontbreken, ook zijn de jongens vooralsnog niet onder de indruk van de kracht van met name de Belgen en de Spanjaarden op het terrein van het llargues. Boersma: ,,It is wol moai hear, dy jonges wolle fan alles. ‘Dy oaren binne dochs net sa goed dat wy der net fan winne kinne wol’, sa sizze de jonges dan.’’

Wat betreft het llargues heeft TeamNL natuurlijk een grote achterstand op de Belgen, maar ook op de Basken die wat dat betreft een ‘thuiswedstrijd’ spelen. Anders is het met internationaal spel, dat is ontworpen om het ‘thuisvoordeel’ van eigen hoofdsport op te heffen. Het internationaal spel wordt in de sporthal gespeeld terwijl het llargues buiten plaatsvindt.
 

De kaatshelden van Friese bodem zullen strijden tegen Italië, Spanje, Baskenland, België en Engeland. De volgende internationale kaatsvarianten kunt u aanschouwen: wallball (muurkaatsen), llargues en het Internationale Spel. Er is geen QR-code nodig om het Speedbooks Jeugd EK te bezoeken, behalve bij bezoek aan de horeca van De Trije.
De wedstrijden beginnen elke dag om 9.00 uur. Entree is gratis.

EUROPEES KAMPIOENSCHAP (12)
NDC

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers