contact zoeken wedstrijden

De jeugd laat zich zien op Tiedema Dutch Open Wallball

Foto: Anne Waterlander (x-lent.nl)
Video: KNKB Media

Fiera de Vries, Corrie Kroondijk en Mark Minnesma klopten aan de Wallball-deur tijdens de Tiedema Dutch Open 2020. De Vries en Kroondijk lieten respectievelijk Marrit Zeinstra en oud wereldkampioen Miranda Scheffer zweten. 

In de kwartfinale van het dames singletoernooi won Zeinstra nipt van junior Fiera de Vries. Corrie Kroondijk, Europees kampioen -19, liet Miranda Scheffer haar hakken zien in de poulefase en plaatste zich daardoor voor de halve finale. Daar moest ze het onderspit delven tegen favoriete Marrit Zeinstra. In de single finale van het internationale WallBall toernooi versloeg Zeinstra vervolgens Harmke Siegersma. De sterke Spaanse kaatsters ontbraken. 

Tijdens het dames ‘double’-toernooi was de finale ook een Nederlandse aangelegenheid. Het favoriete duo Marrit Zeinstra/ Anne Monfils leek de overwinning op te eisen tegen Harmke Siegersma en Hendrieke van der Schoot. In de beslissende derde set waren Siegersma en Van der Schoot scherp. Zeinstra/Monfils konden het niveau van de 1e set niet meer bereiken met als resultaat de verrassende winst voor de sterk spelende Harmke Siegersma en Hendrieke van der Schoot. 

Bij de heren speelde Mark Minnesma een hoofdrol door in het A-toernooi en B-toernooi de finale te bereiken. In het A-toernooi met de sterke Spanjaard Sacha Kruidhof. Kruidhof is in Spanje geboren, heeft een Nederlandse vader en Spaanse moeder en vertegenwoordigt Spanje. De Spanjaard dreef Mark Minnesma naar grootste vorm. In de halve finale tegen Kees van der Schoot en Pieter Jan Leijenaar werd dat het meest zichtbaar. In de finale was het verschil met de Europese toppers Luke Thomson (nummer 1 van Europese Ranking) en Dan Grant (voormalig nummer 1 van Europese Ranking) te groot. Luke Thomson won zaterdag het single toernooi door in de finale Kees van der Schoot te verslaan (2-0). Minnesma verloor ook de B-finale met Jorn-Lars van Beem van het Belgische duo Faignart/Demol. 

De Tiedema Dutch Open onderging een metamorfose met meer sponsoren, vier nieuwe kaatsmuren en het cateringplein in de De Trije. Het toernooi trok veertig deelnemers meer ten opzichte van 2019. De finales trokken zondag onder begeleiding van de licht- en geluidshow van MHB Audiovisual veel toeschouwers. 

Klik hier voor alle video reportages van KNKB Media.

Hendrieke van der Schoot en Harmke Siegersma blij met de overwinning dames doubles Tiedema Dutch Open 2020
Hendrieke van der Schoot en Harmke Siegersma blij met de overwinning dames doubles Tiedema Dutch Open 2020
Mark Minnesma voor het eerst bij de senioren!
Mark Minnesma voor het eerst bij de senioren!

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers