contact zoeken wedstrijden

Jeugd EK Moita 2019

IMG_1319

In de week van 22-26 juli heeft het Jeugd TeamNL deelgenomen aan het Jeugd EK te Moita in Portugal.

Zondag 21 juli vertrok de groep vanaf het verzamelpunt in Zurich richting Schiphol. Naast spelers en begeleiding bestond het gezelschap uit een groot aantal supporters (ouders) ter ondersteuning van TeamNL. Na een vlotte vlucht kwam de groep in de namiddag aan in Lissabon vanwaar ze naar het hotel werden gebracht.

Maandag overdag zijn de speellocaties bezocht en na een korte training is in de avond de openingsceremonie en presentatie van de landenteams bijgewoond.

Nederland deed in Moita mee in de volgende categorieën: Wallball -15, -17 en -19 (zowel bij de meisjes als de jongens) en het Internationale spel (bij jongens en meisjes).
Voor de categorie meisjes:
-15: Iris Veltman en Senne Idsardi
-17: Fiera de Vries en Corrie Kroondijk
-19: Anna Ennema en Jannica van der Ploeg

Voor de categorie jongens:
-15: Marten Leijenaar en Rick Minnesma
-17: Karel Monfils en Mark Minnesma
-19: Jurrit Osinga en Jorn Lars van Beem

Op dinsdag de 1e speeldag was de start van de poulewedstrijden bij het wallball, gespeeld in de toch wel warme sporthal in Moita.

Woensdag werden de wedstrijden voor het Internationale spel gespeeld. In deze discipline werd het meisjesteam Europees kampioen. In een spannende finale tegen Valencia werd revanche genomen op de verloren finale in 2017 tegen hetzelfde Valencia. In het laatste eerst was de overmacht van slagkracht binnen TeamNL het succes naar de overwinning. De jongens moesten in de strijd om de 3e plaats hun meerdere erkennen in het team uit Baskenland.

Op donderdagavond  de laatste dag van het toernooi stonden de finalewedstrijden van het Wallball op het programma. De 1e finale was die van Senne en Iris tegen Valencia. In werkelijk een zinderende finale was er in de alles beslissende 3e set de winst voor Valencia. In de finale van Rick en Marten tegen Valencia lagen er in de 1e set zeker kansen voor hen voor de titel. Valencia had het moeilijk maar wisten uiteindelijk de titel te pakken. De 3e finale was die tussen Fiera en Corrie tegen het Spaanse Valencia. In de 1e set wisten de Spaanse meisje nog enigszins bij te blijven maar in de 2e set was de overmacht van Nederland duidelijk en werd de titel binnengehaald. In de strijd om de 3e plaats waren het Karel en Mark die de winst binnen haalden tegen jongens uit het Spaanse Baskenland. Jurrit en Jorn Lars als Jannica en Anna behaalden de 4e plaats in hun categorie.

Vrijdag was het eerst uitslapen en daarna richting Lissabon voor een ontspannen culturele dag ter afsluiting van deze reis.
Al met al kan terug gekeken worden op een zeer geslaagd toernooi van ons Jeugd TeamNL en zijn we zijn uiteraard trots op de internationale prestaties van het Jeugd TeamNL.

Het begeleidingsteam bestaande uit: Hille Saakstra (coach), Iris van der Veen (teammanager), Jonathan Reisman (fysio), Richard Miedema (KNKB Media) en Jelmer Siegersma (scheidsrechter Wallball) wordt uiteraard bednakt voor de inzet gedurende dit toernooi.

Als laatste dank aan alle ouders en supporters voor jullie betrokkenheid en steun. Het was fantastisch om te zien hoe jullie tijdens dit Jeugd EK hebben meegeleefd.

3ea0c382-bdc1-4b64-acc8-c97b3ff34acc
IMG_9876
IMG_9685
IMG_0558
TeamNLMoita

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers