contact zoeken wedstrijden

​Eerste zege trio Bauke Triemstra

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Henk Bootsma

Ze hadden er vijftien wedstrijden voor nodig maar op de jaarlijkse kermispartij in Makkum was het dan eindelijk raak voor de formatie van Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra. In een aardige finale werd met 5-2 en 6-6 gewonnen van Jelte-Pieter Dijkstra, Allard Hoekstra en Thomas van Zuiden. Dat Hendrik Kootstra uitgeroepen werd tot koning van de partij lag in de lijn van de verwachtingen want Kootstra en Makkum zijn al jaren een twee eenheid.
 
In een tijdsbestek van zes jaar zegevierde Kootstra maar liefst vijf keer en werd daarbij viermaal gekroond tot koning van de partij. Kootstra schaart zich in een rijtje van kaatsers die feitelijk in een bepaalde plaats niet kunnen verliezen. Opslager Bauke Triemstra kan in Makkum ook aardig uit de kaatsvoeten want hij pakte zijn derde zege in het Friese vissersdorp.
 
Om drie uur had de finale al kunnen beginnen en tegen klokslag vier uur was het al over met de kaatspret.  Het werd in Makkum zelden spannend en het niveau was matig. Drie partijen eindigden met 5 om 2. Drie met 5 om 1 en de overige drie wedstrijden moesten het doen met vijf schone eersten. Met de PC over drie partijen in het vooruitzicht kan bijna iedereen deze wedstrijd van het jaar winnen.
 
De finale tussen Bauke Triemstra was best aardig om te zien. Tot spellen gelijk zat er weinig licht tussen de parturen maar daarna betaalde de wissel Drent achterin en Kootstra voorin zich meteen uit. Op 2-2 en 6-6 plaatste Hendrik Kootstra een zitbal bij de uitblinkende Allard Hoekstra en op 3-2 en 6-6 sloeg Dylan Drent vanuit het achterperk de dikke kaats voorbij. Het was de nekslag voor Jelte-Pieter Dijkstra c.s. In punten ontliepen de beide formaties elkaar bijna niets maar trio Bauke Triemstra pakte wel de eersten en daar gaat het nu eenmaal om. Op 4-2 en 6-4 had Kootstra wederom succes met een diepe bal en op 5-2 en 6-6 miste Jelte-Pieter Dijkstra het perk.  52 punten voor de winnaar en 46 voor de verliezer zegt genoeg.
 
Bauke Triemstra boekte twee grote zeges in het voortraject. Trio Jelle Attema wilde wel maar liet veel te veel liggen en ging gestrekt bij 5-0 en 6-0. De strijd om de premie of niets was onthutsend om te zien hoe trio Gert-Anne van der Bos op de slachtbank werd gelegd. Kansen waren er wel maar als die niet worden benut dan is het dweilen met de kraan open. Tweemaal miste zowel Steenstra en Triemstra op 6-6 in het tussenspel en op 5-0 en 6-6 sloeg Dylan Drent fraai boven.
 
Premiewinnaar Jelte-Pieter Dijkstra veegde eerste André van Dellen c.s. van de kaatsmat (5-1 en 6-2) en vervolgens werd de formatie van Marten Bergsma met harde hand van het kaatsveld gemept. Met een Allard Hoekstra in grote vorm was er voor Bergsma c.s. geen zalf aan te smeren. Op 5-2 en 6-6 was de negende klap van Hoekstra voldoende voor de zege.
 
De halve finale tegen Menno van Zwieten c.s. was van hetzelfde laken een pak. De trotse winnaar van afgelopen woensdag in Minnertsga kwam er nu niet aan te pas. In hoog tempo werd men van de lijst gewerkt door de sterke uitslag van Hoekstra en Van Zuiden en het prima opslaan van Jelte-Pieter Dijkstra. Op 5-1 en  6-4 sloeg Hoekstra maar weer eens boven.
Menno van Zwieten c.s. hoefden bepaald niet vol gas te geven om de derde prijs veilig te stellen. Trio Johannes van der Veen komt gewoon te kort om voor een verrassing te kunnen zorgen. (5-2 en 6-2).  
  
Makkum in cijfers: 1. Enno Kingma, Alle Jan Anema en Daniël Iseger – 2. Marten Bergsma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar 1-5 en 2-6; 3. Jelte-Pieter Dijkstra, Allard Hoekstra en Thomas van Zuiden – 4. André van Dellen, Bauke Dijkstra en Jouke Bosje 5-1 en 6-2; 5. Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra – 6. Bouke Willem Tuinman, René de Haan en Yannick Hielkema 5-0 en 6-2; 7. Jelle Attema, Gabe-Jan van Popta en Patrick Scheepstra – 8. Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra 0-5 en 0-6; 9. Menno van Zwieten, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra -10. Johannes van der Veen, Sip Jaap Bos en Tsjerk Elsinga 5-2 en 6-2. Tweede omloop: 2. Marten Bergsma c.s. – 3. Jelte-Pieter Dijkstra c.s. 2-5 en 6-6; 5. Gert-Anne van der Bos c.s. – 8. Bauke Triemstra c.s. 0-5 en 6-6; 9. Menno van Zwieten c.s. staand nummer. Halve finale: 9. Menno van Zwieten c.s. – 3. Jelte-Pieter Dijkstra c.s. 1-5 en 4-6. Finale: 8. Bauke Triemstra c.s.- 3. Jelte Pieter Dijkstra c.s. 5-2 en 6-6.
 

1e prijs Makkum
1e prijs Makkum 2

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers