contact zoeken wedstrijden

Ilse Tuinenga koningin in Sexbierum

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Henk Bootsma

Het partuur van Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra heeft de smaak van het winnen van wedstrijden weer te pakken. Na de winst in Huizum eisten zij nu de overwinning  op in Sexbierum. In de finale kon trio Elly Hofman c.s. tot spel gelijk in de pas blijven maar daarna was de tussensprint ingeleid door een prima opslaande Ilse Tuinenga voldoende om daarna snel afstand te nemen. Via 4 om 2 werd het nog 5 om 3 maar op 5-3 en 6-4 was de zege een feit.
Ilse Tuinenga werd uitgeroepen tot koningin van de partij vanwege haar prima opslagwerk. Achterinse Manon Scheepstra was een geduchte concurrent voor de titel maar moest deze keer haar meerdere erkennen in Ilse Tuinenga.
 
De weg naar de finale liep via een simpele zege op Tineke Dijkstra c.s. (5-0 en 6-2). Meer strijd mocht er verwacht worden met Nynke Sijbrandij als tegenstander. Bij Nynke Sijbrandij c.s. lijkt het scherpe er een beetje af en echt in gevaar kwam de Puur Passie formatie dan ook niet. Via 2-0 en 3-1 liep Ilse Tuinenga gestaag uit na een mooie 5-2 en 6-6 zege.
 
De premiewinnaar in dit geval Elly Hofman c.s. had in de eerste omloop geen kind aan trio Anne Berber Zeinstra (5-0 en 6-6).  Anne Monfils c.s. gaven in de halve finale aanzienlijk meer tegen tegenstand maar ook nu bleef trio Elly Hofman keurig overeind. Op 5-3 en 6-4 zat de finale in de knip.
 
In de strijd om de kleine premie liet Nynke Sijbrandij c.s. zich het kaas niet van het brood eten en verder dan de helft kwam Anne Monfils c.s. dan ook niet. Op 5-3 en 6-4 viel de laatste slag. 
 
Cijfers Sexbierum. Eerste omloop:1. Anne Berber Zeinstra, Lotte Delgrosso en Jildou Felkers – 2. Elly Hofman, Marte Altenburg en Martzen Deinum 0-5 en 6-6; 3. Anne Monfils, Margriet Bakker en Harmke Siegersma – 4. Marije van der Meer. Martine Tiemersma en Annelien Broersma 5-2 en 6-4; 5. Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol – 6. Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra  0-5 en 2-6; 7. Nynke Sijbrandij, Wiljo Sijbrandij en Marrit Zeinstra - 8. Andrea Kroes, Aluca Bouma en Mariska Hoogland 5-0 en 6-2. Halve finale:2. Elly Hofman c.s. – 3. Anna Monfils c.s. 5-3 en 6-4; 6. Ilse Tuinenga c.s. – 7. Nynke Sijbrandij c.s. 5-2 en 6-6. Om de derde prijs:3. Anna Monfils c.s. – 7. Nynke Sijbrandij c.s. 3-5 en 4-6. Finale:2. Elly Hofman c.s. – 6. Ilse Tuinenga c.s. 3-5 en 4-6.
 
 

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers