contact zoeken wedstrijden

Trio Nynke Sijbrandij wint in Makkum

Tekst Jan Braaksma
Foto: Henk Bootsma
Video KNKB Media

Nynke Sijbrandij, Marte Altenburg en Marrit Zeinstra zijn zaterdag in Makkum winnaar geworden van de d.e.l.- wedstrijd voor de dames hoofdklasse. In een mooie finale kon de formatie van Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Ineke van der Ploeg heel lang aanhaken maar na twee spel gelijk was het toch trio Nynke Sijbrandij die er met de dikste prijs vandoor ging. Op 5-4 en 6-0 was het einde oefening voor Ilse Tuinenga c.s.
 
Trio Nynke Sijbrandij was op papier het meest complete partuur en had weinig te stellen met Nelie Steenstra c.s. Via een snelle 5-2 en 6-2 zege werd de eindstreep bereikt.
 
Om de finale te bereiken moest er tegen Elly Hofman, Mintje Meintema en Manon Scheepstra uit een geheel ander vaatje worden getapt. Trio Hofman verkocht haar huid zo duur mogelijk maar op de beslissende momenten was trio Nynke Sijbrandij net wat slagvaardiger. Op 5-5 en 6-2 was de zege een feit.
 
De premiewinnaar had aan twee snelle potjes genoeg om in Makkum de finale binnen te stappen.  Beide malen gebeurde dat met 5-1 en 6-4.  Eerst ging trio Andrea Kroes aan de dadendrang van Tuinenga c.s. ten onder en in de halve finale kon de formatie van Amarins de Groot ook al niet voldoende tegengas bieden. (5-1 en 6-4).
 
In de strijd om de derde prijs ging de winst toch wel enigszins verrassend naar trio Amarins de Groot c.s. door een bovenslag van Harmke Siegersma op 5-4 en 6-4.
 
Cijfers Makkum. 1. Anna-Brecht Bruinsma, Sandra Hofstra en Marije Hellinga – 2. Amarins de Groot, Martine Tiemersma en Harmke Siegersma 4-5 en 2-6; 3. Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Ineke van der Ploeg – 4. Andrea Kroes, Margriet Bakker en Martzen Bakker 5-1 en 6-4; 5. Elly Hofman, Mintje Meintema en Manon Scheepstra – 6. Anne Monfils, Wiljo Sijbrandij en Ymkje Yntema 5-2 en 6-4; 7. Nynke Sijbrandij, Marte Altenburg en Marrit Zeinstra – 8. Nelie Steenstra, Sigrid de Jong en Annelien Broersma 5-2 en 6-2.Halve finale: 2. Amarins de Groot c.s. – 3. Ilse Tuinenga c.s. 1-5 en 4-6; 5. Elly Hofman c.s. – 7. Nynke Sijbrandij c.s. 5-5 en 2-6. Om de derde prijs: 2. Amarins de Groot c.s. – 5. Elly Hofman c.s. 5-4 en 6-4.Finale: 3. Ilse Tuinenga c.s. – 7. Nynke Sijbrandij c.s. 4-5 en 0-6.  

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers