contact zoeken wedstrijden

Trio Nynke Sijbrandij wint in Stiens

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Henk Bootsma
Video: KNKB Media

Nynke Sijbrandij, Sandra Hofstra en Manon Scheepstra waren op papier dan wel het te kloppen partuur maar de praktijk is soms weerbarstig. Zo ook in Stiens waar de overwinning bij de helsdeuren moest worden weggehaald. Pas op 5-4 en 6-6 produceerde de latere koningin van de partij, Manon Scheepstra, de winnende slag. Haar vierde bovenslag werd trio Elly Hofman, Marte Altenburg en Harmke Siegersma uiteindelijk fataal.
 
De finale duurde maar liefst 90 minuten en had al lang in de tas van de latere winnaar kunnen zitten als opslager Nynke Sijbrandij iets eerder bij de les was geweest. Met haar tien missers hielp zij de tegenstander weer in het zadel. Trio Nynke Sijbrandij pakte dan wel het eerste bordje op de zes maar gaf bij 1-0 en 6-6 met haar zesde misser het volgende eerst helemaal cadeau. Gelukkig voor haar was Manon Scheepstra ook nu weer de constante factor. Zij klopt, zij veegt en zij zuigt. Met een druistige Sandra Hofstra werd wel een 4-2 voorsprong genomen maar op 4-2 en 4-6 sloeg Harmke Siegersma boven en op 4-3 en 4-6 kon Sandra Hofstra de kaats bij de boven niet passeren.
 
Bij twee spel gelijk leek de strijd weer helemaal open maar het was Harmke Siegersma die met vier opslagmissers feitelijk het einde van haar partuur inluidde. Bij 4-4 en 6-2 miste Elly Hofman het perk en op 5-4 en 6-6 sloeg Manon Scheepstra boven. Dat het een spannend potje was blijkt wel uit de cijfers: 66 om 66 punten.
 
Trio Nynke Sijbrandij bereikte de finale via een uitermate gemakkelijke zege op Amarins de Groot, Mintje Meintema en Jennie Terpstra. Trio Nynke Sijbrandij kreeg de zege in de schoot geworpen doordat trio Amarins de Groot aan de opslag totaal geen vuist kon maken. (5-1 en 6-0).
 
De halve finale tegen Ilse Tuinenga c.s. werd niet de partij die het publiek misschien had verwacht. De misser van Ilse Tuinenga op 6-6 was hier de voorbode van. Na de treffer van Nynke Sijbrandij op 1-0 en 6-4 liep voornoemd trio uit naar een 4-1 voorsprong. Niet passeren van de kaats door Manon op 4-1 en 6-6 deed de partij nog even lengen maar echt gevaarlijk werd trio Ilse Tuinenga nooit. Op 5-2 en 6-6 plaatste Manon Scheepstra haar zesde bovenslag.
 
De premiewinnaar moest stevig aan de bak tegen Andrea Kroes c.s. Tot twee spel gelijk was er evenwicht maar daarna was het perkspel van met name Marte Altenburg de factor die het verschil maakte. Op 5-4 en 6-2 miste Andrea Kroes het perk.
 
De halve finale tegen Wybrig Bakker c.s. was nooit echt een partij. Zowel in het perk als aan de opslag was trio Elly Hofman heer en meester. Via 3-0 liep men uit naar 5 om 1. Niet passeren van de kaats door Harmke Siegersma op 5-1 en 2-6 en de zitbal van Wybrig Bakker op 5-2 en 6-6 deed misschien vermoeden dat er nog wel wat meer in zat maar dat was schijn want op 5-3 en 6-2 was het gedaan met de koopman.
 
In de strijd om het derde geld wist trio Ilse Tuinenga als eerste het wiel over de meet te duwen. Op 5-2 en 6-4 miste Wybrig Bakker het perk.
 
Cijfers Stiens. 1. Tineke Dijkstra, Ymkje Yntema en Jildou Felkers – 2. Wybrig Bakker, Margriet Bakker en Ineke van der Ploeg 5-5 en 0-6; 3. Elly Hofman, Marte Altenburg en Harmke Siegersma – 4. Andrea Kroes, Jeska Terpstra en Annelien Broersma 5-4 en 6-2; 5. Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Kim Dijkstra – 6. Anne Berber Zeinstra, Anke Winkel en Marrit Zeinstra 5-3 en 6-2; 7. Nynke Sijbrandij, Sandra Hofstra en Manon Scheepstra – 8. Amarins de Groot, Mintje Meintema en Jennie Terpstra 5-1 en 6-0. Halve finale: 2. Wybrig Bakker c.s. – 3. Elly Hofman c.s. 3-5 en 2-6; 5. Ilse Tuinenga c.s. – 7. Nynke Sijbrandij c.s. 2-5 en 6-6. Om de derde prijs: 2. Wybrig Bakker c.s. – 5. Ilse Tuinenga c.s. 2-5 en 4-6. Finale: 3. Elly Hofman c.s. – 7. Nynke Sijbrandij c.s. 4-5 en 6-6.
 

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers