contact zoeken wedstrijden

Ilse Tuinenga stelt klassement veilig!

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Anne Waterlander (x-lent.nl)

Met de zege op de Oldehovepartij is Ilse Tuinenga net als in 2016 winnaar geworden van het jaarlijkse puntenklassement. Tot de halve finale was het nog spannend wie met de zege aan de haal zou gaan maar nadat zowel Ilse Tuinenga als haar rivaal Manon Scheepstra zich voor de finale hadden geplaatst was het zeker dat Ilse Tuinenga het klassement op haar naam zou schrijven. Zij stond een punt voor maar doordat zij meer eerste prijzen dan Manon Scheepstra had gewonnen was zij zeker van de eerste plaats. In de finale was zij met haar maten Mariska Hoogland en Annelien Broersma de bovenliggende partij. Joukje Kuperus en Sigrid de Jong die met Manon Scheepstra een partuur vormden konden het op de beslissende momenten niet bijbenen. Ilse Tuinenga, die later ook tot koningin zou worden gekroond, had veel succes bij Sigrid de Jong die de snelle opslag maar mondjesmaat kon verwerken. Bovendien etaleerde Manon Scheepstra bepaald niet haar beste spel in de finale. Vooral op de zes toonde trio Tuinenga zich haar van haar beste kant.
Op 1-0 en 6-6 sloeg Mariska Hoogland de kaats voorbij en op 2-0 en 6-2 was het een herhaling van zetten. Trio Kuperus rechtte de rug en wist met twee keer 6-2 de marge weer terg te brengen tot een eerst. Maar daarna was de snee er uit. Niet dat er met de pet naar werd gegooid maar telkens als er een mogelijkheid was op aansluiting was de formatie van Ilse Tuinenga die een tandje bij stak. Op 3-2 en 6-6 sloeg Manon Scheepstra kwaad uit en op 4-2 en 6-6 sloeg de afscheidnemende Mariska Hoogland fraai boven. Kuperus c.s kwam nog wel met 6-4 voor maar ongelukkig retourneren van Joukje maakte zes gelijk. Tot overmaat van ramp miste zij vervolgens ook nog het perk.

Trio Ilse Tuinenga bereikte de finale via een snelle zege op Sietske Okkema c.s. (5-1 en 6-0).
In de halve finale moest er stevig worden gebuffeld om het partuur van Louise Krol, Marte Altenburg en Marrit Zeinstra onder de duim te houden. Na zware strijd lukte dat pas op 5-5 en 6-0.

Joukje Kuperus c.s. dacht er bij 5 om 1 tegen Elly Hofman, Maaike Osinga en Anke Winkel al te zijn maar moesten vervolgens toch nog wachten tot 5-3 en 6-6 voordat de zege in de tas zat.

De halve finale tegen Marije van der Meer, Nynke Sijbrandij en Melissa Rianne Hiemstra duurde iets korter. Trio Kuperus nam snel afstand en de formatie van Marije van der Meer kon de opgelopen achterstand niet meer inhalen. Op 5-2 en 6-4 zat hun seizoen er op.
Voor de twee prijswinnende parturen lagen er dikke enveloppen met inhoud klaar. 1530 euro voor de winnaar en 1.020 voor de premie winnaar.

Cijfers Oldehovepartij:
Eerste omloop: 1. Louise Krol, Marte Altenburg en Marrit Zeinstra – 2. Anne Monfils, Wiljo Sijbrandij en Nynke Sinnema 5-3 en 6-0; 3. Sietske Okkema, Hermine Sytema en Iris van der Veen – 4. Ilse Tuinenga, Mariska Hoogland en Annelien Broersma 1-5 en 0-6; 5. Joukje Kuperus, Sigrid de Jong en Manon Scheepstra – 6. Elly Hofman, Maaike Osinga en Anke Winkel 5-3 en 6-6; 7. Marije van der Meer, Nynke Sijbrandij en Melissa Rianne Hiemstra – 8. Nicole Hempenius, Sandra Hofstra en Harmke Siegersma 5-5 en 6-6 (Marije van der Meer c.s. wint);

Halve finale: 1. Louise Krol c.s. – 4. Ilse Tuinenga c.s. 5-5 en 0-6; 5. Joukje Kuperus c.s. – 7. Marije van der Meer c.s. 5-2 en 6-4;

Finale: 4. Ils Tuinenga c.s. – 5. Joukje Kuperus c.s. 5-2 en 6-6.Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers