contact zoeken wedstrijden

De Oldehovedag 2017

op zaterdag 16 september is het weer zover: de jaarlijkse seizoensafsluiting op de Oldehovedag te Leeuwarden. Op dit moment is het veld in uitstekende conditie.

(Foto: Anne Waterlander, X-lent)

L.K.C.
knkb-oranjewoud

De Oldehovedag wordt al meer dan 100 jaar verkaatst en mag zich met recht een kaatsklassieker noemen. Ook dit jaar wil LKC Sonnenborgh hier in samenwerking met de KNKB weer een prachtige kaatsdag van maken voor kaatsers en publiek. Met dit bericht informeren we jullie over het verloop van de dag en een aantal belangrijke wijzigingen ten opzichte van voorgaand jaar.

De belangrijkste aandachtspunten:
* We starten de dag net als vorig jaar op 2 kaatsvelden. Halverwege de dag wordt dit omgebouwd naar 1 kaatsarena. De halve finales van de heren en de finales van de dames en de heren zullen opeenvolgend in 1 kaatsarena worden verkaatst. Met een extra tribune en al het publiek rond 1 kaatsveld willen we kaatsers en publiek de entourage geven die bij de Oldehovedag past.
* Er wordt niet gekaatst om de derde prijs: alle verliezende halve finalisten ontvangen het prijzengeld dat bij de derde prijs hoort.
* In pauzes worden de Speedbooks individuele jaarklassementen van de jeugd, 30+, 50+, junioren, dames 1ste klas en heren 1ste en 2de klas uitgereikt.
* Na afloop zullen de winnaars van het Speedbooks individuele jaarklassement, het LC-klassement en het Langhenkelklassement in de feesttent in het zonnetje worden gezet. Zowel bij de heren als bij de dames wordt er nog gestreden om de winst in het individuele jaarklassement!
* Een top100-band speelt daarna in de tent.

De keuze om in 1 kaatsarena te kaatsen heeft wel als nadeel dat er bij dames en heren voor de finale relatief lang gewacht moet worden. Zie het tijdschema hieronder. Dit vraagt wat tijd van de wedstrijdvoorbereiding. Om zo goed mogelijk voorbereid aan de finale te beginnen krijgen de parturen voor de finale de tijd die ze nodig hebben om zich goed in te slaan.

Eindwedstrijd kaatsseizoen 2017 bij LKC Tijdschema

Het betreft een schatting van het tijdsverloop. Tussen de omlopen is op een aantal momenten 10 minuten marge aangehouden voor inslaan, blessures en andere vertraging.

De veldcondities zijn op dit moment uitstekend, getuige ook de foto welke deze ochtend is gemaakt.

LKC Oldehovevoorbereiding - 1
Speedbooks
Langhenkel_logo
LC

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers