contact zoeken wedstrijden

Manon Scheepstra: driemaal scheepsrecht

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Anne Waterlander (x-lent.nl)

De formatie van Ilse Tuinenga, Wiljo Sijbrandij en Manon Scheepstra is zaterdag in Sexbierum winnaar geworden van de vrije formatie wedstrijd voor de dames hoofdklasse. Manon Scheepstra werd voor de derde achtereenvolgende maal uitgeroepen tot koningin van de partij.

Voor opslager Ilse Tuinenga was het al de 12de zege van het seizoen. Zij kaatst met een gemiddelde van meer dan 2,4 per wedstrijd. Dat is ongehoord goed! Voor trio Ilse Tuinenga was het de vierde achtereenvolgende zege van het seizoen.

In de finale was het in het voorseizoen zo sterke partuur van Anne Monfils, Nynke Sijbrandij en Marrit Zeinstra ook nu weer de tegenstander maar deze keer viel er voor de dames niet veel te halen. Het winnende partuur gaf weinig weg en liep in rap tempo naar de wachtende kransen. Tegen het slag geweld van Sijbrandij en Scheepstra was weinig tegen bestand. Op 5-2 en 6-4 was de zege een feit.

Erg veel zweet had het de winnaar niet gekost om de finale te halen. Sietske Okkema, Marije Hiemstra en Nynke Sinnema stonden welgeteld 22 minuten op het veld en toen was het alweer voorbij. (5-0 en 6-0). De halve finale tegen Louise Krol, Imke van der Leest en Sjanet Wijnia kostte meer kracht maar een stunt net als vorige week in Huizum zat er nu ook weer niet in. Was het verschil in Huizum slechts een slag nu moest de witte vlag reeds op 5-3 en 6-6 gehesen worden.
Trio Anne Monfils had houden en keren om de tweede ronde te bereiken. Elly Hofman c.s. verkocht de huid zo duur mogelijk maar op 5-5 en 6-2 was het toch trio Anne Monfils die er met de winst vandoor ging.

De strijd in de halve finale tegen Tineke Dijkstra c.s. had minder voeten in de aarde . Dijkstra c.s. waren gewoon een maatje te klein voor het slagvaardige trio Anne Monfils. Op 5-2 en 6-6 was de pret uit.

Cijfers Sexbierum. 1. Elly Hofman, Marte Altenburg en Martzen Deinum  - 2. Anne Monfils, Nynke Sijbrandij en Marrit Zeinstra 5-5 en 2-6; 3. Tineke Dijkstra, Hermine Sytema en Jeske de Boer  - 4. Roelie Kroondijk, Martine Tiemersma en Jennie Terpstra  5-5 en 6-6 (Tineke Dijkstra c.s. wint); 5.  Sietske Okkema, Marije Hiemstra en Nynke Sinnema – 6. Ilse Tuinenga, Wiljo Sijbrandij en Manon Scheepstra 0-5 en 0-6; 7. Louise Krol, Imke van der Leest en Sjanet Wijnia – 8. Joukje Kuperus, Klasine Huistra en Annelien Broersma 5-3 en 6-6; Halve finales: 2. Anne Monfils c.s. – 3. Tineke Dijkstra c.s. 5-2 en 6-6; 6. Ilse Tuinenga c.s. – 7. Louise Krol c.s. 5-3 en 6-6; Om de derde prijs: 3. Tineke Dijkstra c.s. – 7. Louise Krol c.s. 1-5 en 4-6; Finale: 2. Anne Monfils c.s. - 6. Ilse Tuinenga c.s. 2-5 en 4-6.

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers